s1
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  torek, 29. december 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Novoletna antična Grčija in Meteora

Pojdite z nami in skočite v novo leto v ritmu sirtakija v živahni grški prestolnici - Atenah. Ogled severnega dela Grčije s slikovito Meteoro, Delfi, Kalambaka, Atene...

Novoletna antična Grčija in Meteora

Pojdite z nami in skočite v novo leto v ritmu sirtakija v živahni grški prestolnici - Atenah. Ogled severnega dela Grčije s slikovito Meteoro

 Program NOVOLETNEGA POTOVANJA:

1. DAN: SLOVENIJA - ANCONA - IGOUMENITSA nočna plovba
V jutranjih urah odhod proti Anconi, kjer nas bo čakala grška ladja. V popoldanskih urah vkrcanje na ladjo, ki je s svojimi restavracijami, trgovino, igralnico, bari in diskoteko pravi plavajoči hotel. Sledi nočna plovba po Jadranskem morju proti Grčiji.

2. DAN: IGOUMENITSA - KALAMBAKA - DELFI večerja, nočitev
Zjutraj izkrcanje v največjem mestu severozahodne Grčije - Igoumenitsi. Pot nas bo vodila po slikoviti pokrajini do mesta Ioannina, nato pa čez gorovje Pindos v dolino Meteore, kjer se nam bo že od daleč odprl pogled na monolitne stolpiče, na katerih so zgradili enega največjih in najpomembnejših samostanskih kompleksov Grčije, ki so uvrščeni tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Po ogledu enega ali dveh samostanov se bomo ustavili še v Kalambaki, dan pa zaključili v idilični vasici Delfi, kjer se bomo nastanili. Večerja in nočitev.

3. DAN: DELFI - ATENE zajtrk, po želji silvestrska večerja, nočitev
Ogled ostankov nekoč največjega grškega preročišča, vkopanega v pobočje mogočnega gorovja Parnassos. Ob sprehodu skozi arheološko nahajališče nas bodo legende odpeljale v čas, ko so tu domovale pithije oz. delfske sibile, katerih preroki so krojili marsikatero odločitev antičnih Grkov. Nadaljevanje poti skozi gorsko vasico Arahovo proti prestolnici, kjer se bomo najprej povzpeli na simbol mesta, Akropolo, nato pa se podali še na avtobusni ogled: olimpijski stadion, predsedniška palača s častno stražo Evzoni ... Nastanitev v hotelu. Zvečer bomo lahko obiskali vedno živahen stari del mesta s številnimi trgovinicami - Plako. Vrnitev v hotel. Nočitev.

4. DAN: ATENE – PELOPONEZ - ATENE zajtrk, nočitev
Po zajtrku vožnja do nekoč slavnega zdravilišča Epidavros, kjer bomo preizkusili najbolj akustično gledališče v svetovnem merilu, v katerem še dandanes prirejajo predstave z zgolj naravno akustiko. Vožnja v Mikene. Ogled ostankov več kot 3000 let stare trdnjave s svetovno znanimi Levjimi vrati, ki naj bi jih po legendi pomagali graditi Kiklopi, in skrivnostnih kupolastih grobnic. Vrnitev v Atene in priprave na najdaljšo noč v letu. Priprave na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje na prostem oziroma od doplačilu v restavraciji.

5. DAN: ATENE zajtrk, večerja, nočitev
Prosti dan v grški prestolnici. Sprehod do starega mestnega jedra, kjer boste lahko pohajkovali po labirintu ulic z butiki ali pa zgolj uživali v tipični grški kavarni ob pitju grške ledene kave – t.i. »frapeja«. Za najbolj osupljive razglede mesta se lahko povzpeli hrib Filopappou,tako imenovan tudi hrib Muz, ima neverjeten razgled na celotno mesto, ki se razteza na Saronski zaliv. Tudi pogled na Akropolo je od tam precej spektakularen. Drug hrib, ki omogoča odličen razgled na mesto, je hrib Lycabettus. Do nje lahko pridete po poti iz ulice Loukianou. Na vrhu hriba boste našli kapelo Agios Georgios in seveda kavarno.

6. DAN: ATENE - KORINTSKI PREKOP -STARODAVNI KORINT - PATRAS zajtrk, nočna plovba
Po poznem zajtrku slovo od Aten in vožnja ob Saronskem zalivu do slavnega korintskega prekopa, ki s pričo svojih osupljivih dimenzij velja za eno največjih grških znamenitosti. Postanek za ogled in dobro grško kavo. Postanek še ob starem Korintu, mestecu, ki je s svojo strateško lego med Jonskim in Egejskim mormorjem postalo eno izmed najbogatejših grških mest. Po ogledih po južni obali Korintskega zaliva proti Patrasu, kjer se bomo poslovili od Grčije s tipičnim „jasas” in se vkrcali na vašo staro znanko - grško ladjo, ki nas bo odpeljala proti Anconi.

7. DAN: ANCONA - SLOVENIJA
Dopoldne plovba po Jadranu in čas za zadnje zbiranje vtisov, sončenje na ladijskih palubah, še zadnji frape ter sproščen klepet. Popoldne pristanek v Anconi in vožnja proti Sloveniji.

CENA: OD 539 € /OSEBO

Cena vključuje

avtobusne prevoze,
plovbo z ladjo Ancona - Igoumenitsa in Patras - Ancona v štiri posteljnih notranjih kabinah,
dva polpenziona ( 1 x Delfi, 1x Loutraki) en polpenzion in ena nočitev z zajtrkom v Atenah v hotelu 3/4*,
zunanje oglede,
spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na posameznem avtobusu:

    med 35 in 44 potniki 30 €
    med 25 in 34 potniki 50 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

enoposteljna soba 75 €;
silvestrovanje v restavraciji pribl. 70 € (v ceni 4 hodi hrane + kozarec šampanjca, DJ glasba)

kabine: triposteljna notranja kabina 40 € v obe smeri,

dvoposteljna notranja 70 € v obe smeri ter dvoposteljna

zunanja kabina 90 € v obe smeri*

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:
vstopnine, ki niso vključene v osnovno ceno aranžmaja, znašajo pribl. 45 €.

POPUST: otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 10 %.

OPOMBA*: Delitev tri in štiriposteljene kabine je dovoljena le za člane istega gospodinjstva. SAMO DRUŽINE!  OSTALI POTNIKI MORAJO BIVATI V KABINI SKLADNO Z VELIKOSTJO. 2,3, OSEBE V DVO ALI TRIPOSTELJNI.  (GLEJ: DOPLAČILA!)

Splošni pogoji so sestavni del programa

Odg.or. Pal


REZERVIRAJ