s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 15. november 2020 REZERVIRAJ

"MOMJANSKI KOLESARSKI MARATON" - MARTINOVO V ISTRI

Sv. Martin je zaščitnik vinarjev in vinogradnikov. Podali se boste na zabavno rekreativno vožjo z lokalnimi vodniki po prelepih vinorodnih krajih. Kolesarski maraton nima tekmovalnega značaja. Zmagovalec je vsakdo, ki prispe do cilja!

MOMJANSKI MTB MARATON - MARTINOVANJE S KOLESOM

V Momjanu se 15. novembra z začetkom ob 11.uri odvija Momjanski MTB maraton v sklopu slavja ob prazniku sv. Martina, zaščitnika vinogradnikov Momjana.
Kolesarji se  bomo podali na fantastično rekreativno vožnjo z lokalnimi vodniki po prelepih vinorodnih krajih. Kolesarski maraton nima tekmovalnega značaja. Zmagovalec je vsakdo, ki prispe do cilja!

Odhod: NEDELJA, 15. 11.2020

O DOGODKU:
V slikovitem mestecu Momjan na severu hrvaške Istre, nedaleč od meje s Slovenijo, bo 15 novembra že tradicionalni kolesarski dogodek Momjanski kolesarski maraton. Kolesarili bomo v čast praznika sv. Martina, ki je tudi zaščitnik mesta Momjan. Številni kolesarji rekreativci vseh starosti in iz vseh okoliških dežel se bomo podali z gorskimi kolesi (lahko tudi z "gravel" ali treking), na vodeno turo po prelepi Istri, ki bo ta čas že odeta v pozne jesenske barve. Kolesarili bomo po okolici Momjana, se podali na del trase stare železniške proge Parenzana. Vsa okolica Momjana slovi po odličnih vinih in vinogradih, med katerimi velja še posebej izpostaviti sladki muškat. Tega boste po kolesarjenju lahko tudi pokusili, domačini pa nam bodo v prireditvenem šotoru pripravili še malico. Po malici bomo napeto pričakovali še "rezultate" srečelova! Tistih pravih rezultatov in časov ta dan ne bo. Vsak, ki pripelje z vodnikom v cilj je zmagovalec.

KRATEK PROGRAM:
Iz Maribora bomo krenili ob 06.30 uri in se popeljali proti Ljubljani, Kopru in Portorožu. Sledi prehod meje in krajša vožnja po hrvaški Istri, do vinske regije v okolici Momjana. Priprava koles in opreme. Kosilo bo v šotoru v Momjanu, zagotovljena pa je tudi okrepitev vzdolž proge. Po kosilu sledi srečelov.Ob dogovorjeni uri, bomo pripravili opremo in kolesa za prevoz proti Sloveniji in domu. Prihod v Maribor v večernih urah.

TRASA MARTINOVEGA MARATON "MOMJAN":
Momjan - Sv Mauro - Smilovići - Krog - Bibali - Triban - Parenzana - Grožnjan – Sv. Juraj - Makovci - Poropati - Kornarija  - Marušići – Črnci – Momjan.

Dolžina proge znaša CA.32 km.

Vsi udeleženci maratona morajo nositi zaščitno čelado, saj se vožnje udeležujejo na lastno odgovornost.

CENA: 54 € / osebo - pri min. 16 potnikih
      61 € / osebo -  pri min. 14 potnikih
      69 € / osebo - pri min.  12 potnikih

CENA VKLJUČUJE:  Prevoz potnikov in koles iz Maribora, Celja, Ljubljane do Momjana in obratno, stroške organizacije, štartnino za marton, okrepčila na trasi, malico po zaključku maratona, asistenco predstavnika, nezgodno zavarovanje in DDV.

Vstopna mesta:  

Maribor, AP  Mlinska ulica, zunanja stran ob 06.30 .  (nalaganje koles od 06.10 ure naprej)

Celje,  Parkirišče dvorana Zlatorog /Mercator  ob 07. 10.

Ljubljana, Parkirišče Dolgi Most ob 08.10.


ŠE TOLE.. Po zaključenem maratonu ne pozabite obiskati vinskih cest v okolici Momjana in uživati v okušanju vrhunskih vin severozahodne Istre.
Pridružite se nam na letošnjem MTB maratonu v Momjanu tudi vi in uživajte v nepozabni vožnji na dveh kolesih!

Odg org. Med.
Splošni pogoji so sestavni del programa.


REZERVIRAJ