s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 25. oktober 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

OTOK MADEIRA - JESENSKO DOŽIVETJE ZA TELO IN DUŠO

Vključeni izleti po otoku, ogled mesta Funchal, možnost trekinga po slovitih vodnih kanalih Levada Rabacal. Vrhunsko doživetje za popotniške navdušence.

OTOK MADEIRA - JESENSKO DOŽIVETJE ZA TELO IN DUŠO
Posebno letalo iz Ljubljane,

Vključeni izleti po otoku, ogled mesta Funchal, možnost trekinga po slovitih vodnih kanalih Levada Rabacal. Vrhunsko doživetje za popotniške navdušence.

6 dni,  ZAGOTOVLJEN ODHOD  25.10. 2020


Program potovanja:
1. DAN: JP LJUBLJANA - FUNCHAL nočitev

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana, predvidoma v jutranjih urah ter posebni direktni polet na Madeiro. Nastanitev.

2. DAN: FUNCHAL zajtrk, nočitev

Poldnevni ogled slikovitega glavnega in največjega mesta, ki predstavlja srce Madeire.  Sprehod po ulicah polnih zelenja in tlakovanih z malimi črnimi in belimi kamenčki. Glavni postanek bomo naredili na znameniti tržnici z izjemno raznoliko ponudbo otoškega cvetja, eksotičnega sadja in zelenjave. Velik del zavzema ribarnica, kjer prodajajo različne vrste rib, predvsem tune in jegulje. V bližini bomo obiskali delavnico slavnih madeirskih čipk in vezenin, kjer bo možnost ogleda izdelave in nakupa. Ogledali si bomo tudi druge znamenitosti v starem delu mesta. Prosto popoldne za samostojno kosilo v mestu, nakupe in oglede.

3. DAN: PO VZHODNEM IN ZAHODNEM DELU OTOKA (Ribeiro Frio, Santana, Porto Moniz, Paul de Serra) zajtrk, nočitev

Ves dan bo namenjen odkrivanju najlepših znamenitosti vzhodnega in  zahodnega dela otoka. Pot nas bo najprej vodila po slikoviti poti na vzhod otoka vse do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok), kjer bomo naredili postanek za obisk ribogojnice postrvi. Možnost pokušnje tipične madeirske pijače – poncha iz brandya, sladkornega trsa, limone in medu. Nadaljevanje poti v Santano, vasico znano po značilnih raznobarvnih trikotnih hišah, kritih s slamo, v katerih so v preteklosti živeli domačini, danes pa so spremenjene v prodajalnice spominkov.  Po severni obali se bomo zapeljali na zahodni del otoka ter na poti vzdihovali ob  dihjemajočih razgledih, slapovih, pogledih v globoke doline ter na otoške vrhove.
Pot nas bo vodila vse do Porto Moniza, obmorskega mesteca, ki je najbolj poznano po naravnih vulkanskih bazenih . Po kosilu (doplačilo) nas bo pot proti Funchalu vodila preko edinstvenega  1.500 metrov visokega prelaza Paul da Serra.

4. DAN: FUNCHAL ALI POHOD OB LEVADI RABACAL (doplačilo) zajtrk, nočitev

Prosti dan za samostojne oglede, nakupe ali preprosto uživanje v hotelu. Proti doplačilu se lahko odločite za celodnevni izlet/treking oz. sproščujoč sprehod ob levadi Rabacal. Levada je portugalska beseda, ki prihaja iz besede levar in pomeni nositi oz. »na grobo« prevedeno vozišče ali mini kanal. Mini kanali so namakalni sistemi za dovajanje vode iz severnih vlažnih v južne sušne predele in skrbijo za dovajanje vode v nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektrarne po celem otoku. Njihova skupna dolžina je 2500 km mnogi so bili urejeni že v 16. stoletju. Danes so ob levadah urejene vzdrževane sprehajalne poti, ki se uporabljajo v turistične namene in omogočajo enkratne pohode v neokrnjeni naravi. Vožnja do planote Paul da Serra; od tam bomo pot nadaljevali peš. Naprej se bomo sprehodili do gostišča Rabacal in po kratkem odmoru pot nadaljevali v čudoviti naravi do slapov Risco. Spust in nadaljevanje hoje po vzdrževanih poteh imenovanih »Levada 25 slapov« do manjšega jezera na dnu pečine po kateri se spušča 25 naravnih slapov. Kratek odmor za uživanje v enkratni naravi. Ob vrnitvi do našega vozila hoja skozi tunel, s pomočjo katerega dovajajo vodo na južno stran otoka. Levade na Madeiri nikakor ne smemo zamuditi.

5. DAN: PREKO HRIBOV DO MORJA (Pico dos Barcelos, Eira do Serrado in Monte) – poldnevni izlet   zajtrk, nočitev

Naš prvi postanek na poti bo razgledna točka Pico dos Barcelos (335 m), ki se nahaja na poti iz mesta Funchal in ponuja čudovit razgled na zaliv glavnega mesta. Po ovinkasti cesti obrasli z evkaliptusovimi drevesi se bomo podali naprej proti Eira do Serrado (1.094 m). Po kratkem sprehodu do razgledne točke, se nam bo odprl slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka ter v 800 m globoko brezno, kjer se skrita nahaja vasica Curral das Freiras.  T.i. Nunska dolina je dobila ime po nunah, ki so se v 16. stoletju sem zatekle pred pirati.  Po obisku vasice, bomo pot nadaljevali do vasice Monte nad Funchalom, ki še danes velja za znani romarski kraj. Na vrhu stoji znana romarska cerkev in grobnica poslednjega cesarja Karla Habsburškega. Po želji in ob doplačilu se bomo v povratku na tradicionalnih lesenih sankah popeljali v dolino.

6. DAN: FUNCHAL IN POVRATEK DOMOV (FUNCHAL-JP LJUBLJANA ) zajtrk, nočitev

Prosti dan za samostojne oglede in zadnje nakupe. Prevoz na letališče in direktni polet v Ljubljano v popoldanskih urah.

CENA:  898,00 €

Cena vključuje
letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana-Funchal-Ljubljana,letališke in varnostne pristojbine,5 nočitev z zajtrkom v hotelu 4*,izlete in prevoze po programu,spremstvo in organizacijo potovanja.

    Vrstni red ogledov po dnevih se lahko spremeni.

 
Doplačila

DOPLACILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

    med 15 in 24 oseb: 40 €
     

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

Enoposteljna soba 159 €,
Doplačilo za 5 večerij v hotelu 149 €,
Izlet - treking "Levada Rabacal" 39 €.


MOŽNA DOPLAČILA na poti:

Strošek morebitnih vstopnin približno 20 €.


NAJMANJŠE ŠTEVILO PRIJAVLJENIH NA POSEBNEM LETALU: 160 potnikov/ skupaj počitniški in popotovalni del.

Zagotovljena brezplačna odpoved potovanja v primeru umestitve države/regije na rdeči seznam (po NIJZ)


Splošni pogoji so sestavni tel programa.

od.org. pal.REZERVIRAJ