s1
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 23. oktober 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

IZ GORIŠKIH BRD OB SMARAGDNI SOČI V KRANJSKO GORO

Čudovit jesenski potep po zahodu Slovenije. Doživite "Gregorčičevo" Sočo, kot se to spodobi, obiščite čudovita Brda s tradicijo vinarstva. Kranjska gora - najbolj priljubljeno gorsko letovišče v Sloveniji


IZ GORIŠKIH BRD OB SMARAGDNI SOČI V KRANJSKO GORO

Čudovit jesenski potep po zahodu Slovenije. Doživite "Gregorčičevo" Sočo, kot se to spodobi, obiščite čudovita Brda s tradicijo vinarstva.
Kranjska gora - najbolj priljubljeno gorsko letovišče v Sloveniji

ODHOD:  23.10.2020

Program IZLETA:
1. DAN: GONJAČE – DOBROVO – TOLMIN
Jutranji odhod ter vožnja po avtocesti z vmesnimi postanki do kraja Gonjače. Na izletu po Brdih boste naleteli na vrsto spomenikov in spominskih plošč. Med njimi najbolj izstopa prav spomenik v Gonjačah, ki je posvečen 315 žrtvam druge svetovne vojne na desnem bregu Soče. Postavljen je na Mejniku, hribu nad vasjo Gonjače. Ob lepem vremenu se vam z njega odpre veličasten razgled na vse štiri strani neba: Brda, Julijske in Karnijske Alpe, Dolomite, Furlanijo, Tržaški zaliv, Kras, Vipavsko dolino in Trnovski gozd. Pot bomo nadaljevali do kraja Dobrovo, kjer se bomo odpravili v  vinsko klet Goriška Brda, kjer bomo njihova vina degustirali. Tako okrepčani si boste ogledali še na grad Dobrovo. Pot nas bo vodila proti Severu, natančneje do Posočja, ki je eno izmed najlepših biserov Slovenije. Odpravili se bomo do Tolminskih korit. Tolminska korita so najnižja in verjetno najlepša vstopna točka v Triglavski narodni park. Krožna pot nas vodi skozi divja korita Tolminke in Zadlaščice, ki se med seboj zlijeta v edino sotočje v koritih na ozemlju Slovenije. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: KOBARID -  BOVEC – KRANJSKA GORA

Ogledali si bomo Kobariški muzej, ki ponuja obsežno pripoved o soški fronti, gorskem bojevanju v Julijskih Alpah in 12. soški bitki. Kustos nas bo popeljal po muzeju in nas seznanil z zgodbo o prvi svetovni vojni, ki je kraje Posočja še posebej zaznamovala. Sledi obisk muzeja sirarstva, kjer si bomo ogledali tisočletno tradicijo in dediščino planinskega pašništva in sirarstva. Degustirali bomo njihove izdelke in jih na koncu lahko tudi kupili za domov. Naš postanek bo tudi pri  trdnjavi Kluže, mogočni utrdbi, nad sotesko Koritnice, ki je pomemben spomenik obrambe pred turškimi vpadi, Napoleonovo vojsko in napadi v 1. svetovni vojni. V popoldanskih urah vožnja proti Krajnski gori.

3. DAN: KRANJSKA GORA- PLANICA -VINTGAR BLED

Naš naslednji cilj bodo Zelenci, Sprehod skozi naravni rezervat, kjer je našlo dom veliko zanimivih rastlinskih in živalskih vrst, med katerimi so bogato zastopane dvoživke in ptiči gnezdilci. Sledi še krajši del poti do Planice, ledeniške doline pod Poncami, znane po svojih spektakularnih skakalnicah. (Tu se boste tisti večno mladi po želji (doplačilo) podali na najspektakularnejši Zipline na svetu! ) Za tiste manj adrenalinske pa predlagamo sprehod do Tamara. Polni adrenalina se bomo odpravili še v mogočno sotesko Vintgar, ki jo je izoblikovala gorska reka Radovna. Krožni sprehod pod mogočnimi prepadnimi stenami reke, ki nikogar ne pustijo ravnodušne. Postanek na Bledu za znamenito kremno rezino.

Cena (največ 35 potnikov):

139€ pri min. 35 plačnikih + turistični bon* v višini 105€, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu najmanj 3*   skupno:  244 €
153€ pri min. 25 plačnikih + turistični bon* v višini 105€, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu najmanj 3*   skupno:  258 €


Cena vključuje:

avtobusni prevoz po programu,
dve večerji,
vstopnino v grad Dobrovo,
degustacija 3 vrst vin,
vstopnino v Tolminska korita,
vstopnino in voden ogled muzeja 1. svetovne vojne Kobarid,
ogled muzeja sirarstva in degustacija,
ogled trdnjave Kluže,
vstopnino v Tolminska korita,
zunanje oglede po programu,
slovensko spremstvo in organizacijo potovanja


Cene so po osebi, veljajo ob nastanitev dveh oseb v dvoposteljni sobi. Cena turističnega bona se lahko spremeni v kolikor nam predvideni hotel ne potrdi kapacitet.

*v primeru, da ne boste koristili turističnih bonov se znesek v višini bona prišteje k osnovni ceni:

    Cena pri min. 35 plačnikih 244€
    Cena pri min. 25 plačnikih 258€



Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

na posameznem avtobusu med 24 in 34 prijavljenimi potniki 14 €.

DOPLAČILO (po želji ob prijavi):
kosilo na poti od 15€, ZIP LINE 27€ po osebi, storitve po želji

odg. or.Pal.

VSTOPNA MESTA: Celje, Ljubljana, možnost organiziranega prevoza iz Maribora do Celja in obratno (na povpraševanje!)














REZERVIRAJ