s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 24. oktober 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

KLASIČNA GRČIJA IN METEORA - MEDITERANSKA JESEN

Bogat program in obisk najlepših antičnih mest, zanimiva kombinacija potovanja z ladjo in avtobusom, ogled Meteore »na nebu visečih« samostanov, na posameznih odhodih dodatni sproščujoč dan v letoviškem središču.


KLASIČNA GRČIJA IN METEORA -   MEDITERANSKA JESEN


Bogat program in obisk najlepših antičnih mest, zanimiva kombinacija potovanja z ladjo in avtobusom, ogled Meteore »na nebu visečih« samostanov, na posameznih odhodih dodatni sproščujoč dan v letoviškem središču.

Program

1. DAN: SLOVENIJA – ANCONA Nočna plovba
V jutranjih urah avtobusna vožnja proti Anconi, kjer se bomo v popoldanskih urah vkrcali na ladjo, ki je s svojimi restavracijami, trgovino, igralnico, bari in diskoteko pravi plavajoči hotel. Nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah. Sledi nočna plovba po Jadranskem morju proti Grčiji. Tisti, ki vam moči še ne bodo pošle, si boste prijetno druženje po želji popestrili z učenjem prvih plesnih korakov sirtakija.

2. DAN: IGOUMENITSA – METEORA - KAMENA VOURLA/DELFI Večerja, nočitev
Zjutraj izkrcanje v največjem mestu severozahodne Grčije – Igoumenitsi. Pot nas bo vodila po slikoviti pokrajini do mesta Ioannina in čez gorovje Pindos v dolino Meteore, kjer se nam bo že od daleč odprl pogled na monolitne stolpiče, na katerih so zgradili enega največjih in najpomembnejših samostanskih kompleksov Grčije, uvrščene tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Po ogledu enega ali dveh samostanov vožnja do Kamene Vourle ob Malijskem zalivu ali Delfov. Nastanitev v hotelu.

3. DAN: DELFI – ATENE zajtrk, (grška večerja s folkloro), nočitev
V Delfih ogled ostankov nekoč največjega grškega preročišča vkopanega v pobočje mogočnega gorovja Parnas. Ob sprehodu skozi arheološko nahajališče nas bodo legende odpeljale v čas, ko je tu domovala Pitija oz. delfska Sibila. Prerokinja je krojila marsikatero odločitev antičnih Grkov. Pot proti prestolnici bomo nadaljevali skozi gorsko vasico Arahova. Ob prihodu avtobusni ogled mesta: olimpijski stadion, predsedniška palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zevsov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, akademija, univerza, narodna knjižnica, trg Sintagma. Prosti čas do večera, ki si ga bomo popestrili v Plaki z grško večerjo in folklorno predstavo (doplačilo). Na poti do hotela se bomo po želji sprehodili mimo Monastirakija in atenske tržnice.

4. DAN: ATENE - EPIDAVROS – TOLO* Zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku vzpon na Atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj na katerem se obiskovalec spomni zanimivih grških legend in mitov. Po ogledu vožnja proti Peloponezu. Krajši postanek ob Korintskem prekopu, kanalu, ki povezuje Egejsko in Jonsko morje ter naprej do Epidavra, danes znanega po čudovito ohranjenem grškem gledališču. Za konec še krajši postanek v romantičnem Navplionu, ki vedno očara s svojimi ozkimi uličicami in številnimi tavernami. Nastanitev in sprehod po romantičnem zalivu ali zgolj posedanje v pristnih grških tavernah.

5. DAN: TOLO - MIKENE – PATRAS Zajtrk, nočna plovba
Obisk Grčije bomo zaključili, kjer se je evropska civilizacija pravzaprav rodila, v Mikenah. Skozi Levja vrata se bomo povzpeli do Megarona, kjer je prelepa Klitamnestra zabodla svojega moža Agamemnona. Z vrha hriba se nam bo odprl čudovit pogled nad Argolido, domovino pomaranč, mandarin, limon. Vožnja mimo starega Korinta do Patrasa, kjer se bomo žal prehitro poslovili od Grčije s pozdravom »jasas« in se vkrcali na našo staro znanko grško hitro ladjo, ki nas bo popeljala nazaj proti Anconi. Nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah in nočna plovba.

6. DAN: ANCONA - SLOVENIJA
Dopoldne plovba po Jadranu in čas za zadnje zbiranje vtisov, sončenje na ladijskih palubah, še zadnji frape ter sproščen klepet. Popoldne bomo pripluli do Ancone in vožnja proti Sloveniji. *na odhodu 24. oktober bo potovanje daljše za 1 dan z nastanitvijo v Tolu. Sproščujoč dodatni dan v simpatičnem letoviškem središču.

*6.dan Tolo, 7.dan torej plujemo in prihod domov

CENA:  449 € /OSEBO
ODHODI:  24.10.2020    /1 dan DALJŠE POTOVANJE!

Cena vključuje; avtobusne prevoze, cestne in ostale pristojbine,   plovbo z ladjo Ancona - Igoumenitsa in Patras - Ancona v štiri posteljnih notranjih kabinah (v primeru gostov iz istega gospodinjstva),   dva polpenziona in eno nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (oz. tri polpenzione in eno nočitev z zajtrkom), oglede brez vstopnin, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:
na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30 €,
med 25 in 34 potniki: 50 €.

DOPLAČILO: turistična taksa pribl 2€ na osebo na noč.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 45 €,
grški večer s folklorno predstavo pribl. 35 €, otroci 20 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
enoposteljna soba; 99 € (na odhodih 24.10)

- POZOR doplačilo ne velja za nočitev na ladji!

doplačilo za nastanitev v triposteljni notranji kabini 50 €; dvoposteljni notranji kabini 75 €;
 triposteljni zunanji kabini 63 €;
 dvoposteljni zunanji kabini 90 € (doplačilo velja za obe smeri).

POPUSTI ob prijavi:
otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka).
POMEMBNO: v času Covida so lahko v isti kabini le člani istega gospodinjstva. Torej je doplačilo za 2 oz. troposteljno kabino obvezna.


PREDVIDENA HOTELSKA NASTANITEV odhod 24.10:
ATENE - HOTEL STANLEY 4*
TOLO - TOLO 3* na obali
DELPHI - HOTEL DOMOTEL ANEMOLIA ARACHOVA 4*
MINONA LINES - CRUISE OLYMPIA and CRUISE/EUROPA


VSTOPNA MESTA: Celje, Ljubljana
(opomba: iz Maribora do Celja organiziramo po želji potnikov dostavo – v obe smeri!)


Splošni pogoji so sestavni del programa

Odg.Org: PAL


REZERVIRAJ