s1
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 24. april 2021
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

SONČNA TOSKANA IN OTOK ELBA

Sprehod po polju čudežev s poševnim stolpom v Pisi, obisk Napoleonove vile na Elbi, ogled Firenc, svetovnega kulturnega in zgodovinskega bisera. Okusite čudovito pokrajino dežele Toskane, tokrat odeto v pisane jesenske barve.

SONČNA TOSKANA IN OTOK ELBA

Okusite čudovito pokrajino dežele Toskane, tokrat odeto v pisane jesenske barve. Sprehod po ''polju čudežev'' s poševnim stolpom v Pisi, obisk Napoleonove vile na Elbi, ogled Firenc - svetovnega kulturnega in zgodovinskega bisera.

Program
1. DAN: SLOVENIJA - LUCCA – PISA  večerja, nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Lucce, kjer si bomo ogledali zanimivo srednjeveško mestno jedro: cerkev Sv. Mihaela, stolnica Sv. Martina, mestno obzidje, trg na mestu antičnega amfiteatra ... Nadaljevanje vožnje do bližnje Pise. Ogled Trga čudes, kjer stoji stolnica s krstilnico in znamenitim poševnim stolpom, kjer je Galileo Galilei dokazal, da Aristotelova teorija o pospešku padajočih teles ni pravilna. Nastanitev v hotelu v okolici.

2. DAN:  IZLET NA OTOK ELBO zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja do pristanišča Piombino in plovba na otok Elbo, ki ga mnogi imenujejo »Napoleonov otok«. Po pristanku v Portoferraiu, ki mu je dalo pečat Napoleonovo bivanje v izgnanstvu, ogled Napoleonove rezidence. Po ogledu vožnja po otoku, ki se ponaša z bujno vegetacijo in prelepimi zalivi. Ustavili se bomo na degustaciji lokalnih pijač, obiskali Porto Azzuro in si ogledali rudnik s poldragimi kamni. V večernih urah povratek v hotel.

3. DAN: FIRENCE – SLOVENIJA zajtrk
Vožnja v prestolnico Toskane, Firence. Z ogledi srednjeveškega in renesančnega bisera bomo začeli ob cerkvi Santa Maria Novella  in se od tam podali proti mestu: Piazza del Duomo s krstilnico in izjemno katedralo Santa Maria del Fiore, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, cerkev Sv. Križa. Ustavili se bomo na trgu Piazza della Signoria, ki ga krasijo številne palače in spomeniki, si ogledali cerkev Orsanmichele, značilen primer florentinske gotike in se med stebriščem palače Uffizi sprehodili do Ponte Vecchia - znamenitega mostu, ki vas bo pripeljal do palače Pitti. Za najbolj radovedne velja vabilo na  razgledno točko - Piazzale Michelangelo, od koder se odpre pogled na mesto, stolnico, cerkev Sv. Križa, zvonik in reko Arno, ki se lenobno vije skozi mesto. V popoldanskih urah vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

CENA: 229 € / osebo


Odhodi: 24.4.,30.4., 11.6.2020

Cena vključuje:_
avtobusni prevoz po programu, cestne in ostale pristojbine, dva polpenziona v hotelu 3*, izlet na otok Elbo, zunanje oglede, stroške spremstva in organizacijo potovanja.

Doplačila:

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 20 €
med 25 in 34 potniki 40 €

DOPLAČILA na poti:
vstopnine Elba: Napoleonova rezidenca
rudnik s poldragimi kamni
Firence - baptisterij in cerkev Sv. Križa
vstopnine skupaj pribl. 20 €

DOPLAČILO:
turistična taksa v hotelu pribl. 3 € /noč

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
enoposteljna soba 49 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:
otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

VSTOPNA MESTA:  Celje, Ljubljana

(Opomba: iz Maribora do Celja organiziramo po želji potnikov dostavo – v obe smeri!)

Splošni pogoji so sestavni del programa

Odg. Org: PAL


REZERVIRAJ