s1
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 24. oktober 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

BEOGRAD IN NOVI SAD – JESENSKI VIKEND V SRBIJI

Kratko potepanje po Srbiji in dveh mestih obdonavskih mestih, Beogradu in Novem Sadu. Podali se bomo še na obisk Petrovaradinske trdnjave ob Donavi, napravili postanek pri samostanu Krušedol ali Novo Hopovo

BEOGRAD IN NOVI SAD – JESENSKI VIKEND V SRBIJI

Kratko potepanje po Srbiji in dveh mestih obdonavskih mestih,  Beogradu in Novem Sadu.Podali se bomo še na obisk Petrovaradinske trdnjave ob Donavi, napravili postanek pri samostanu Krušedol ali Novo Hopovo  Sproščeno in prijetno!

Program
1. DAN: SLOVENIJA - AVALA – BEOGRAD Nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja proti Srbiji. Najprej bomo prevozili Beograd in se podali na beograjsko „goro« Avalo, kjer se nahaja znameniti Avalski stolp, s katerega se vidi daleč naokoli. Tu stoji tudi znani spomenik Ivana Meštroviča. Kratek postanek, nato pa nadaljevanje v Beograd. Nastanitev v hotelu. Nastanitev v hotelu in nekaj časa za osvežitev, nato pa bomo prvič obiskali center mesta, kjer bo nekaj prostega časa. Povratek v hotel.

2. DAN:  OGLED BEOGRADA (IZLET Z LADJICO) Zajtrk, nočitev
Dopoldne bomo najprej obiskali Hišo cvetja in Titovo grobnico (doplačilo) in se zapeljali skozi najelitnejšo mestno četrt z razkošnimi vilami Beograjčanov, Dedinje, mimo znamenitega stadiona Marakana in neobičajne zgradbe TV Pink. Postanek pri največji pravoslavni cerkvi na Balkanu, cerkvi Sv. Save. Za konec se bomo sprehodili do trdnjave Kalemegdan, od koder se ponujajo čudoviti razgledi na mesto in sotočje Donave in Save. Popoldne prosto na glavni mestni ulici, Knez Mihajlovi. Ob doplačilu se bomo podali na približno 1 - urno mini križarjenje z ladjico po Savi in Donavi, kjer bomo mesto spoznali še z vodnega vidika. Zvečer ob doplačilu predlagamo večerjo na Skadarliji, kjer boste ob spremljavi starogradske glasbe uživali ob tipični srbski hrani.

3. DAN:  NOVI SAD - FRUŠKA GORA – SLOVENIJA Zajtrk
Po zajtrku se bomo odpravili proti severu. Najprej bomo obiskali Novi Sad in mogočno Petrovaradinsko trdnjavo: sprehodili se bomo skozi slovite obrambne sisteme do samega vrha, kjer bo naš trud poplačan s čudovitim razgledom na vojvodinsko ravnico. Nato se bomo sprehodili po starem mestnem jedru s številnimi znamenitimi zgradbami. Nekaj časa za kosilo. Sledi postanek pri enem najlepših vojvodinskih samostanov, Krušedolu (ali Novo Hopovo, odvisno od poti), nato pa vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih/nočnih urah.

ODHOD: 24.10. 2020

CENA: 145 € /OSEBO

Cena vključuje
avtobusne prevoze,dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*,
ogled Beograda in Novega Sada z lokalnim vodnikom,
zunanje oglede, spremstvo in organizacijo izleta.

Doplačila


DOPLAČILO za manjšo skupino:
na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 18 €
med 25 in 34 potniki 30 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
večerja na Skadarliji 19 €,
izlet z ladjico v Beogradu 12 €,
vstopnine: Hiša cvetja 400 RSD (pribl. 3,5 €),
avalski stolp 300 RSD (pribl. 2,5 €)
Krušedol 1 €.
*nekatere vstopnine je možno plačati samo v lokalni denarni valuti.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
enoposteljna soba 24 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:
otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 VSTOPNO MESTO: Celje , Ljubljana
(po želji organiziramo tudi dostavo iz Maribora, Ptuja – doplačilo za individualni prevoz)

Splošni pogoji so sestavni del programa
Odg. Org.PAL.


REZERVIRAJ