s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 13. november 2020 REZERVIRAJ

Z MOJCO MAVEC NA DUNAJ - MARTINOV VIKEND ZA LJUBITELJE VRHUNSKE KAPLJICE

Vabimo torej ljubitelje vina in kulinarike, da se nam za Martinov Vikend pridružite na tem na tem, kulinaričnem in enološkem popotovanju, ter tako Dunaj doživite v popolnoma drugačni luči..

VINORODNI DUNAJ Z MOJCO MAVEC - IZJEMNO POTOVANJE NA PRAZNIK SV. MARTINA!


Dragi potniki in prijatelji - vabimo vas na vinorodni Dunaj!


Že v času starih Rimljanov se je Dunaj po prevzeti inačici iz keltščine imenoval Vindobona (in kasneje Windobona – danes Wien), kar v prostem in lokalnem prevodu po dunajsko lahko pomeni – dobro vino.
In res je tako, saj je Dunaj edina evropska prestolnica obdana z vinskimi griči, kjer nešteti vinogradniki pridelujejo ena najboljših avstrijskih in evropskih (velikokrat) nagrajenih vin podprtih s kulinariko, katero smo skozi skupno zgodovino privzeli tudi na naših slovenskih tleh.

Vabimo torej ljubitelje vina in kulinarike, da se nam za Martinov Vikend pridružite na tem na tem, kulinaričnem in enološkem popotovanju, ter tako Dunaj doživite v popolnoma drugačni luči kot ste ga vajeni.

Za vse, ki si želite spoznati malce drugačni Dunaj, okusiti njegovo kulinariko in bogato tradicijo pridelave vrhunskih vin ter penin.


PROGRAM POTOVANJA:
1 . DAN: Odhod iz Ljubljane, Celja, Maribora in vožnja na  DUNAJ.

Odhod s privatnim avtobusom iz Ljubljane med 11:00 in 12:00 in vožnja s krajšimi postanki do našega 4*hotela, ki leži med dunajskimi goricami  Po prihodu sledi prijava v 4* hotel in čas za osvežitev po kateri se odpravimo na kratek sprehod do 1. vinske kleti, ki jo bomo obiskali na našem popotovanju.
Ogled vinske kleti in degustacija 4 različnih vin, ki nam jih bo predstavil naš gostitelj ( vključeno v ceno ).
Po degustaciji pa začnemo z večerjo ( vključeno v ceno ), kjer bomo okušali tipične jedi z dunajskega okrožja in sproščeno uživali v večeru. Nočitev v našem 4* hotelu med vinskimi griči.
*OBROKI: večerja

2. DAN:  DUNAJ in okolica
Po zajtrku se z našim avtobusom odpravimo na Dunaj.
Sledi ogled kompleksa Hundertwasserjeva hiša (nemško Hundertwasserhaus), ki ga je dunajska občina zgradila od leta 1983 do 1985 in kjer se bomo pobliže spoznali z delom avstrijskega umetnika Friedensreicha Hundertwasserja in njegovim manifestom proti racionalizmu ter barvitostjo njegove arhitekture ( če bo dovolj zanimanja obiščemo še muzej – doplačilo )
Po spoznavanju z »neracionalno« dunajsko arhitekturo, pa se odpravimo na obisk naše 2. vinske kleti in z raziskovanjem 300 letne tradicije izdelovanja penečih vin na Dunaju in kjer bomo ob lahkotnem prigrizku razvneli naše brbončice še s 3 različnimi penečimi vini ( vključeno v ceno ).
Ker je ta naše tokratno popotovanje namenjeno enološkemu in kulinaričnemu spoznavanju Dunaja, so po penečemu razkošju odpravimo do 3. vinske kleti na našem popotovanju, kjer nam bo mladi gospodar Johhanes predstavil svojo klet in kjer bomo okušali 6 kozarcev njegovih večkrat nagrajenih vin in žganj (vključeno v ceno).
Sledi večerja v tipični »Heurige« gostilni, kjer se bomo ob sproščenem vzdušju dodobra podkrepčali s tipično lokalno hrano (vključeno v ceno).

Povratek v hotel in nočitev v našem 4* hotelu med vinogradi.
*OBROKI: zajtrk / kosilo / večerja

3. DAN: DUNAJ – povratek domov

Po zajtrku se z našim privatnim avtobusom odpravimo na Dunaj. Na ta dan bomo odkrili nekaj več o tem, zakaj je bila na že cesarskem Dunaju bližina smrti preprosto dejstvo življenja. Tako kot to počnemo v Sloveniji, počnejo tudi na Dunaju – saj je dunajska nedeljska navada in tradicija obisk pokopališča, zato bomo obiskali Centralno dunajsko pokopališče – Zentralfriedhof, ki je že samo po sebi muzej v malem in kjer se brez problema srečujejo različna verstva in kjer bomo videli tudi grobove najslavnejših Dunajčanov, za nameček pa si ogledamo še zabavni Muzej pogrebništva (vključeno v ceno). Po ogledu, pa se odpravimo v bližnjo znano in tipično dunajsko restavracijo, kjer nas čaka kosilo (vključeno v ceno). Po kosilu na kratko predahnemo in se z   avtobusom odpravimo proti domu, kamor s kratkimi postanki pridemo v večernih urah (potiki bodo lahko izstopili v Mariboru in Celju).

*OBROKI: zajtrk / kosiloODHODNA MESTA: Ljubljana / Celje / Maribor


DATUM ODHODA     13.11.2020

VELIKOST SKUPINE  20 oseb – potovanje se izvede pri minimalno 6 potnikih. Maksimalno število potnikov je 24. V primeru manjšega ali večjega števila potnikov od 20, se cena spremeni.


CENA od 490,00 eur/potnika ( pri udeležbi najmanj 20 oseb )

V CENI VKLJUČENO    
Namestitev po programu v hotelu 4*
Spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec
Lokalni vodniki
Privatni avtobusni / minibus prevoz
2x Zajtrk
1x Kosilo – 3. dan
1x Hladni prigrizki – na degustaciji penečih vin (2. dan )
2x Večerja
Parkirnine in Cestnine
Izleti / ogledi po programu
Vstopnine na ogledih (po programu)
Vodenje in degustacija 4 vin – 1. klet
Vodenje in degustacija 3 penečih vin – 2. klet
Vodenje in degustacija 5 vin in 1 žganja – 3. klet
Vstopnina – Muzej pogrebništva
Hotelske in mestne takse
Organizacija potovanja

V CENI NI VKLJUČENO:
   
Ostali obroki, ki niso omenjeni v programu (npr. malica,...)
Želeni dodatni transferji, ki niso omenjeni v programu ( npr. prevoz do mesta odhoda )
Možni taxi transferji ( če je kakšna dodatna želja )
Doplačilo za aktivnosti na izletih, ki niso vključeni v ceno programa
Doplačilo za enoposteljno sobo
Nošenje prtljage
Napitnine
Hotelski Mini bar
Pijača in prigrizki
Stroški telefonskih pogovorov
Osebni izdatki
Osebno zavarovanje
Zavarovanje za primer odpovedi potovanja s strani potnika
Kakršnakoli storitev, ki ni jasno napisana v programu

DODATNE OPOMBE:

CENE: Cene so veljavne na dan priprave potovanja. Objavljene cene se lahko spremenijo.


DOPLAČILO ZA ENO-POSTELJNO SOBO: 41,00 EUR/oseboCOVID-19 opombe: Zaenkrat za potovanje v Avstrijo ni omejitve ali posebnih navodil. Organizator potovanja si v primeru naknadnih omejitev pridružuje pravico za odpoved potovanja ali prestavitev na drug datum oz. lahko od potnikov zahteva potrdila, ki bi bila priporočena s strani slovenskih ali avstrijskih državnih organov ( strošek morebitnih dodatnih potrdil ali testiranja je na strani potnika). V primeru kakršnih koli dodatnih stroškov zaradi morebitne kakršne koli restrikcije potovanja v Avstrijo, si organizator potovanja pridržuje pravico do povišanja cene. Priporočamo, da redno spremljate našo spletno stran in navodila slovenskih in avstrijskih državnih organov.


Splošni pogoji so sestavni del programa.
odg. org. Hiš-pot.


REZERVIRAJ