s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  torek, 27. oktober 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

ČUDOVITA JORDANIJA S POSEBNIM LETALOM, 7 dni

Posebno letalo iz Ljubljane direktno v Jordanijo! Uspešnica leta 2019! Krožno potovanje z ogledom jordanskih biserov vključno z mistično Petro, nepozabno kopanje v Mrtvem morju! Odlično vodenje.

Posebno letalo iz Ljubljane direktno v Jordanijo! Uspešnica leta 2019! Krožno potovanje z ogledom jordanskih biserov vključno z mistično Petro, nepozabno kopanje v Mrtvem morju! Odlično vodenje.


ODHOD: Tor, 27. OKT 2020 - Pon, 2. NOV 2020


PROGRAM  KROŽNEGA POTOVANJA:

1. DAN  LJUBLJANA - AMMAN večerja
Zbrali se boste na letališču JP Ljubljana. Po prijavi polet posebnega letala v Amman. Uredili boste vstopne formalnosti in se odpeljali do mesta. Krožni avtobusnii ogled jordanske prestolnice, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN AMMAN - JERASH - AJLOUN - AMMAN zajtrk, večerja
Raziskovali boste severni del Jordanije. Obiskali bomo Jerash, eno najpomembnejpih jordanskih znamentiosti, ki se nahaja pribl. 50 km severno od Ammana. Ogled ostankov mogočnega rimljanskega mesta Jerash, ki veljajo za največje in najpombnejše izven Italije. Pot nas bo vodila do Ajlouna, enega največjih spomenikov islamske vojaške arhitekture iz obdobja križarskih pohodov.  Po ogledih vrnitev v Amman. Nočitev.

3. DAN PETRA ROŽNATO MESTO - AKABA zajtrk, večerja
Zjutraj vožnja do Petre, izjemnega rožnatega mesta, ki je dolgo ostalo skrito očem raziskovalcev. Mesto so zgradili ali bolje rečeno izklesali v peščenjak Nabatejci. Nekaj časa na konjskih hrbtih, nato pa skozi 1500 m dolgo sotesko Bab as Siq, na koncu katere se vam bo odprl nepozaben pogled na zakladnico Al Khazneh. Sprehod po dolini, kjer boste občudovali prepletenost različnih kulturnih vplivov, predvsem pa v skale vklesane grobove, domovanja in templje. Po ogledih vrnitev v Akabo. Večerja in nočitev.

4. DAN AKABA - PO ŽELJI IZLET V WADI RUM - ČUDOVITO DOLINO V PUŠČAVI zajtrk, večerja
Akaba je živahno turistično središče in odlično izhodišče za raziskovanje okolice. Prosto za sončenje, kopanje ali druge morske radosti. Po želji in za doplačilo se boste lahko podali  na izlet v Wadi Rum (doplačilo), čudovito dolino v puščavi. Iz dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo v nebo dvigujejo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. Nastale so izjemne mojstrovine, ki bolj sodijo na kak drug planet, kot pa na našo zemljo.
Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. DAN AKABA - KERAK - GORA NEBO - MADABA - AMMAN zajtrk, večerja
Vožnja po kraljevi avtocesti do križarske utrdbe  Kerak, ki se nahaja na nadmorski višini 1000m, pogledi pa ob lepem vremenu sežejo vse do Mrtvega morja. Ogled in nato nadaljevanje poti na goro Nebo, od koder boste, tako kot nekoč Mojzes, s pogledom zaobjeli presenetljivo pokrajino, vse do zvonikov v Jeruzalemu. Naslednji postanek bo v Madabi, mestu mozaikov, ki hrani v svojih cerkvah in tudi drugih zgradbah številne čudovite primere. Najznamenitejši je v grški pravoslavni cerkvi Sv. Jurija iz 6.st., ki prikazuje področje Palestine vse do spodnjega Egipta. Po ogledih vožnja do Ammana. Nočitev.

6. DAN RAZVAJANJE PO JORDANSKO - MRTVO MORJE IN TRADICIONALNA VEČERJA zajtrk, večerja
Zajtrk. Iz velemesta se bomo podali na obalo Mrtvega morja, do enega od kopalnih centrov, kjer bomo preizkušali zdravilne učinke in posebnosti slanega morja. Kot plutovinasti zamaški boste lebdeli v vodi, pa tudi mazanje z zdravilnim blatom in uživanje na soncu bo več kot dobrodošlo. Zvečer vas bomo povabili v tipično jordansko restavracijo, kjer boste lahko razvajali brbončice ob jordanskih specialitetah.  Vrnitev v hotel. Nočitev.

7. DAN AMMAN - SLOVENIJA zajtrk
Za slovo nam bodo ostale še najpomembnejše znamenitosti prestolnice Jordanije, ki se slikovito razprostira na gričih. Na enem od njih stoji tudi Citadela, kjer so v zadnjem času odkrili sledi številnih civilizacij. Po ogledih se boste spustili v mesto in si ogledali čudovit rimski amfiteater s 6000 sedeži ter se sprehodili po starem mestnem središču s suki. Nekaj prostega časa do prevoza na letališče, od koder bo polet v Slovenijo.

CENA: 1.090 € /PRI UDELEŽBI MIN. 45 OSEB

CENA VKLJUČUJE:
polet s posebnim letalom Ljubljana - Amman- Ljubljana z že vključenimi letališkimi, varnostnimi pristojbinami
vizum in urejanje vizuma
vsi avtobusni prevozi po programu
6 polpenzionov v hotelih 4* (1x večerja v tradicionalni restavraciji)
oglede zunanjosti brez vstopnin
spremstvo lokalnega vodnika
organizacijo in spremstvo potovanja v slovenskem jeziku

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 20 in 34 oseb 120 €

med 35 in 44 oseb 90 €


MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
enoposteljna soba 135 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

DOPLAČILA na poti:
napitnine 35 €
vstopnine pribl. 90 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti
jeep safari v puščavo Wadi Rum 85 € (min 15 potnikov)
izlet z ladjico na koralni greben s kosilom 50 €

POPUSTI ob prijavi:

otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

AKABA:   ORYKS HOTEL AKABA 4* dlx (hotel ima brezplačni shuttle do plaže) www.oryx-aqaba.com

AMMAN:  MENA TYCHE HOTEL AMMAN 4*, www.menatychehotel.com

 

Splošni pogoji so sestavni del programa

odg.org Pal.










REZERVIRAJ