s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 25. april 2020 REZERVIRAJ

POTEP PO BOSNI IN HERCEGOVINI - 3 DNI

Ogled skrivnostnega Titovega bunkerja v Konjicu, Mostar - hercegovski biser, odkrivanje Sarajeva, Travnik, Jajce in Banja Luka

PO BOSNI IN HERCEGOVINI - 3 DNI

Ogled skrivnostnega Titovega bunkerja v Konjicu, Mostar - hercegovski biser, odkrivanje Sarajeva, Travnik, Jajce in Banja Luka

Program 1. DAN SLOVENIJA - MOSTAR – JABLANICA - TITOV BUNKER V KONJICU - SARAJEVO  Nočitev
V zgodnjih jutranjih/nočnih urah odhod iz Slovenije proti Hercegovini. V dopoldanskih urah prihod v Mostar, kjer se bomo sprehodili po kujundžiluku, najstarejšem mostarskem bazarju, ki je še danes znan po številnih restavracijah, lokalih in trgovinicah s spominki. Ustavili se bomo na slovitem Starem mostu, stopili pa bomo tudi v turško hišo, tipično domovanje muslimanske družine iz 19. stoletja (doplačilo). Nekaj prostega časa, sledi vožnja do Jablanice, kraja, ki je znan po znameniti Bitki na Neretvi. Kratek foto postanek. Naprej do Konjica, kjer se nahaja znameniti Titov nuklearni bunker, ena najbolje varovanih skrivnosti v času Jugoslavije. Bunker, ki so ga gradili več kot 20 let in ki sega do 350 metrov pod zemljo, naj bi v primeru jedrske vojne služil kot zatočišče za Tita in njegovo družino. Ogled v spremstvu lokalnega vodnika. Pozno popoldan nadaljevanje do Sarajeva, nastanitev v hotelu v mestu ali v predelu Ilidža. Nočitev.

2. DAN SARAJEVO Zajtrk, nočitev
Zjutraj najprej po želji ogled Vrela Bosne in Tunela upanja, ki je bil v času vojne edini izhod iz obkoljenega mesta (vstopnina za doplačilo). Sarajevo bomo najprej spoznavali z avtobusom, se zapeljali mimo zgradb dvojčkov Momo in Uzeir do Viječnice, nekdanje mestne hiše in najlepšega objekta iz avstro - ogrskega obdobja in naprej na slovito Baščaršijo, glavni mestni trg in srce starega Sarajeva. V spremstvu lokalnega vodnika si boste ogledali številne znamenitosti kot so Principov most, Begovo džamijo, katedralo S. Srca Jezusovega, Saborno cerkev, Vjećnico. Tudi nekaj prostega časa bo za obisk odličnih čevabdžinic in burekdžinic, za samostojno odkrivanje mesta, nakupe ali obiske muzejev in galerij. Nočitev.

3. DAN SARAJEVO - TRAVNIK - JAJCE - BANJA LUKA - SLOVENIJA Zajtrk
Dopoldne slovo od Sarajeva in vožnja do Travnika, ki je znan po rojstni hiši Iva Andrića, edinega dobitnika Nobelove nagrade za književnost s področja bivše Jugoslavije. Nadaljevanje v Jajce. Postanek ob veličastnih slapovih in ob doplačilu ogled muzeja, posvečenega zasedanju AVNOJA. Zadnji postanek bomo naredili v Banja Luki, drugem največjem mestu Bosne in Hercegovine. Ogled mesta, nato pa vrnitev v Slovenijo s prihodom v poznih večernih urah.

Cena: od 155 €

Cena vključuje
Avtobusne prevoze po programu,
2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* v Sarajevu ali na Ilidži,
Vstopnino v Titov bunker,
Lokalno vodenje v Sarajevu,
Ostale oglede zunanjosti,
Spremstvo in organizacijo izleta.

Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na posameznem avtobusu:
Med 35 in 44 potniki 19 €
Med 25 in 34 potniki 32€


MOŽNA DOPLAČILA na poti:

Tunel Upanja 10 BAM (pribl. 5 €),
Stolpnica Avaz pribl. 2 €,
Vrelo Bosne pribl. 2 €,
Muzej AVNOJ-a pribl. 2 €.

OPOMBA: nekatere vstopnine je možno plačati samo v lokalni denarni valuti.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
Enoposteljna soba 30 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:

Otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču

ODHODI:  25.4.,  1.5. ,  23.5. ,  25.6. ,  14.8., 18.9. ....

SPLOŠNI POGOJI  so sestavni del programa!

od.org.PalREZERVIRAJ