s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 26. april 2020 REZERVIRAJ

ALBANIJA IN MAKEDONIJA (LETALO)

Ogled albanskih mest z bogato zgodovino, Drač, staro pristaniško mesto, Kruje - balkon čez Jadransko morje in glavno mesto Tirana.

ALBANIJA IN MAKEDONIJA (LETALO IZ LJUBLJANE)

Ogled albanskih mest z bogato zgodovino, Drač, staro pristaniško mesto, Kruje - balkon čez Jadransko morje in glavno mesto Tirana.


Program potovanja:

1. DAN SLOVENIJA - TIRANA (DRAČ) Večerja, nočitev
Polet z letališča JP Ljubljana proti Tirani oz. Podgorici. Sledi prevoz do mesta »nasprotij«. Na eni strani moderne zgradbe in trgovski centri, na drugi strani pa v pisane barve in z različnimi motivi poslikane stare stavbe, ki so jim tako skrili toga in siva pročelja. Deloma peš, deloma z avtobusom ogled najpomembnejših znamenitosti: Skenderbegov trg, mošeja Ethem Bega, Urni stolp, Zgradba centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, Narodni muzej, bivši mavzolej Enverja Hoxhe - danes Kulturni center. Nastanitev v Tirani ali Draču.

2. DAN KRUJA - DRAČ - OHRIDSKO JEZERO Zajtrk, večerja, nočitev
Dopoldan vožnja do Kruje, starodavne prestolnice, kjer je muzej slovitega Skenderbega. Mesto se ponaša tudi s starim bazarjem, ki je prava paša za oči. Popoldan vožnja do bližnjega Drača - največjega pristaniškega mesta na območju nekdanje grške kolonije Epidamnos, oziroma poznejšega Dyrrachiona. V mestu so ostanki amfiteatra in bizantinskega obzidja, vredna ogleda pa je tudi Fatihova mošeja iz 15. stoletja. Po ogledih vožnja v Strugo. Krajši sprehod po stari čaršiji in do mesta, kjer se Ohridsko jezero izliva v reko Crni Drim. Nastanitev v hotelu ob Ohridskem jezeru.

3. DAN OHRID - SV. NAUM - OHRID Zajtrk, večerja, nočitev
Ogled najpomembnejših znamenitosti Ohrida - »mesta muzej«, kot ga upravičeno imenujejo. Skupaj z lokalnim vodnikom sprehod skozi stari del mesta: ogled bazilike sv. Sofije, ki velja za najvažnejši makedonski spomenik iz srednjega veka, Samoilova trdnjava, cerkev sv. Klimenta... Nekaj prostega časa za sprehode in oglede, morda pa se boste prepustili kulinaričnemu razkošju. Popoldan avtobusna vožnja proti jugu Ohridskega jezera in ogled cerkve sv. Nauma z odlično ohranjenimi freskami. Vrnitev v hotel.

4. DAN OHRID - SKOPJE - SLOVENIJA Zajtrk
V jutranjih urah odhod proti prestolnici Makedonije. Krajši avtobusni in peš ogled glavnih znamenitosti mesta: stara čaršija, cerkev Sv. Spasa, kip Matere Terezije... Po ogledih prevoz na skopsko letališče in polet proti Ljubljani. Predviden pristanek v poznih popoldanskih urah.

CENA: 579 € /559 € ODVISNO OD TERMINA!

Cena vključuje
Letalski prevoz Ljubljana - Tirana oz. Podgorica in Skopje - vmesno letališče- Ljubljana (vključen kos oddane prtljage),
Letališke in varnostne pristojbine,
Avtobusni prevoz,
Tri nočitve z zajtrki v hotelih 3*,
Tri večerje v hotelih ali lokalnih restavracijah,
Zunanje oglede,
Spremstvo in organizacijo potovanja.


Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:
Med 30 in 39 potniki 30 €
Med 20 in 29 potniki 60 €

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
enoposteljna soba.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
pribl. 15 - 20 eur (Skenderbeg muzej, Samostan Sv. Naum, bazilika Sv. Sofije, cerkev Sv. Klementa, cerkev Sv. Spasa)

POPUSTI ob prijavi:
otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka).


ODHODI:
26.4 ,28.5. ,  26. 6. ,  18.9. ,  15.10 ,  25. 10. 2020

SPLOŠNI POGOJI  so sestavni del programa!

od.org.Pal


REZERVIRAJ