s1
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 25. april 2020 REZERVIRAJ

Amsterdam in Bruselj z letalom, 4 dni

Najboljši čas za obisk Nizozemske (pomlad). Obisk svetovno znane in ene največjih cvetličnih razstav na svetu poskusite odlično belgijsko čokolado in nizozemski sir.

Amsterdam in Bruselj z letalom, 4 dni

Najboljši čas za obisk Nizozemske (pomlad)
obisk svetovno znane in ene največjih cvetličnih razstav na svetu
poskusite odlično belgijsko čokolado in nizozemski sir
tako Belgija kot Nizozemska imata odlična piva
25.4. redna linija ali nizkocenovni iz bližnjih letališč na odhodu – čarter, direktni let ob povratku
1.5. čarter, direktni let na odhodu - redna linija ali nizkocenovni iz bližnjih letališč na povratku


Program potovanja:
1. DAN  SLOVENIJA – BLIŽNJE LETALIŠČE – BELGIJA – BRUSELJ  transfer, polet, nočitev

Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet proti Belgiji. Po prihodu sledi ogled znamenitosti Bruslja: kraljeva palača, katedrala, mestna hiša in slikovite cehovske hiše na Velikem trgu. V bližini se nahaja simbol Bruslja, drobni bronasti kipec Manneken Pis - »fantek, ki lula«. V prostem času predlagamo pokušino znamenitega bruseljskega krompirčka ali obisk muzeja čokolade. Za konec se bomo zapeljali še mimo znanih evropskih institucij kot je recimo zgradba Evropskega parlamenta, prav tako bomo imeli foto postanek pri Atomiomu. Sledi nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN
BRUSELJ - JUŽNA HOLANDIJA Zajtrk, nočitev

Dan za odkrivanje južne Holandije. Najprej bomo obiskali Rotterdam enega največjih pristaniških mest na svetu, ki mu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Ogledali se bomo tudi mestni simbol, 185m visoki stolp Euromast. Na poti do stolpa bomo lahko videli tudi eno največjih pristanišč na svetu – Rotterdamsko pristanišče. Zaključili bomo z največjo znamenitostjo ter arhitekturnim presežkom Markthalom. Pokrita tržnica si je upravičeno prislužila ime roterdamska Sikstinska kapela. Ko bomo zapustili Rotterdam se bomo zapeljali tudi mimo kubične hišice, ki se nahaja ob Markthalu. Nato se bomo podali v Delft, kjer nam bodo prikazali postopek izdelave keramičnih izdelkov. Sledi obisk Rotterdama, Naslednji na našem izletu je Den Haag, glavno mesto južne Holandije, kjer domuje parlament. Ustavili se bomo tudi pred Palačo Miru, kjer se je nekoč delila Jugoslavija. Nadaljujemo proti Scheveningenu - največjem nizozemskem letovišču, kjer je predviden krajši postanek. Ko bomo zapustili letovišče se bomo peljali mimo znamenitih »Haških zaporov«. Za konec bomo obiskali še eno največjih razstav cvetja na svetu, Keukenhof, ki jo nizozemski vrtnarji pripravijo vsako leto med marcem in majem. Na površini 32 hektarjev zasadijo vsako leto več kot 7 milijonov cvetlic, kraljuje pa seveda nizozemski simbol, tulipan. Po ogledih sledi nastanitev v hotelu in nočitev.

3. DAN AMSTERDAM Zajtrk, nočitev

Zjutraj si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti: glavno železniško postajo, glavni trg Dam s Kraljevo palačo, četrt Jordaan, ki je znana po urejenih hišicah, dobrih barih in trgovinicah. V nadaljevanju se bomo ustavili pred hišo Ane Frank, blizu katere stoji tudi t.i. Zahodna cerkev, kjer je med drugim pokopan Rembrandt. Ogledali si bomo tudi cvetlično tržnico Bloemenmarkt, ter Rembrandtov trg, kjer stoji kip tega umetnika in bronasta postavitev njegove umetnine Nočna Staža. Obiskali bomo brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave, nato pa se po želji zapeljali z ladjico po mestnih kanalih (doplačilo). Popoldne prosto za sprehode in nakupe spominkov. Po želji se lahko sprehodite po glavni nakupovalni ulici – Kalvenstraat, ali pa se odpravite na Muzejski trg in obiščete muzeja Rijksmuseum ali Van Gogh, ali pa se podate v svetovno znano pivovarno Heineken, kjer boste na izredno zabaven in interaktiven način spoznali skrivnost njihovega uspeha*. Zvečer povratek v hotel in nočitev.

*Nekateri muzeji so zelo zasedeni in na licu mesta ni možen in zagotovljen.

4. DAN SEVERNA HOLANDIJA: ZAANSE SCHANS, VOLENDAM – SLOVENIJA Zajtrk, nočna vožnja

Po zajtrku bomo obiskali dve tipični holandski vasici: prva, Zaanse Schans je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlinih na veter in stari domači obrti kot sta coklarstvo in sirarstvo. Obiskali bomo coklarno in sirarno, po želji pokukali še v enega od mlinov, nato pa obiskali simpatično ribiško vasico Volendam. Na naši poti bomo lahko opazovali tipično nizozemsko pokrajino. V popoldanskih urah prevoz na letališče v Rotterdamu ali Amsterdamu od koder bomo poleteli proti Ljubljani.

Cena vključuje

avtobusne prevoze po programu,
letalski prevoz bližnje letališče – Bruselj in Rotterdam/Amsterdam - Ljubljana,
letališke in varnostne pristojbine,
tri nočitve z zajtrkom v hotelih 3*,izlete po programu (brez morebitnih vstopnin),
zunanje oglede,
spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:

na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 50 €,
 med 25 in 34 potniki 70 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

avtobus ali vlak - del poti se opravi z javnimi prevoznimi sredstvi),
vožnja z ladjico po kanalih 12,5 €,
vstopnina v arboretum Keukenhof od 15,75 € do 19,00 € za odrasle in 9 € za otroke do vključno 17. let,
Stolp Euromast od 9 € do 10,25 € za odrasle in 6,75 € za otroke,
muzeji v Amsterdamu pribl. 13 - 25 € za posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 20 €, otroci od 12 - 17 let brezplačno,
Heineken Experience od 18 € do 21 €,
Muzej voščenih lutk od 20 € do 24,5 € itd.).

Opomba:
Zaradi visoke obiskanosti določenih muzejev (pri nekaterih muzejih se za vstop čaka tudi do 4 ure) se priporoča predhoden nakup vstopnic preko spleta.
Nekateri muzeji ne prodajajo več vstopnic na licu mesta, vstop je mogoč izključno po predhodni rezervaciji in nakupu karte preko spleta.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

enoposteljna soba 150 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
enosmerni transfer na/iz bližnjega letališča: Zagreb 19 €, Benetke 29 €.

POPUSTI ob prijavi:
otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)


SPLOŠNI POGOJI SO SESTAVNI DEL PROGRAMA

Odg. org. Pal.


REZERVIRAJ