s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  torek, 27. oktober 2020 REZERVIRAJ

VEČEROV JESENSKI IZLET 2020 - ŠRILANKA IN ODDIH NA OBALI

Spoštovani gostje! Letos nas na tradicionalnem VEČER-ovem potovanju čaka torej obisk Šrilanke - dežele dragih kamnov, začimb, čaja in širokih bleščečih nasmehov.


VEČEROV JESENSKI IZLET 2020
ŠRILANKA IN ODDIH NA OBALI

Spoštovani gostje, letos nas na tradicionalnem VEČER-ovem potovanju čaka torej obisk Šrilanke - dežele dragih kamnov, začimb, čaja in širokih bleščečih nasmehov.
Čudežni tropski otoček, kjer vznemirljive barve cvetja prebadajo dehtečo zeleno barvo deževnega gozda. To je otok vonjav. Globoko žametnih, nekoliko temnih, tako kot barva oči radovednih domačinov. Med terasami riža in čajevcev se izgubljajo osamljeni templji. Budizem je prisoten povsod. Ostanki starih mest izpričujejo veličino in bogastvo nekdanjega cesarstva, slikovita mesta na obali pa spominjajo na preteklo kolonialno dobo. Otok, kjer se prepletata preteklost in sedanjost...

ODHOD: 27. 10. – 4. 11. 2020

PROGRAM POTOVANJA:
1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE - COLOMBO

Zbirališče potnikov na odhodnem letališču v Zagrebu. Polet z odlično letalsko družbo Qatar Airways ob 17.15. proti Dohi. Pristali bomo ob 23.35. Odličen povezovalni kratek čas na letališču.


2. DAN: COLOMBO – PINAWELLA – SIGIRIYA/DAMBULA (V)
Polet proti Colombu ob 02.15. Po pristanku na letališču ob 09.15 bomo nadaljevali pot v notranjost te otoške države. Vožnja do Pinnawelle, kjer bomo obiskali sirotišnico za slone, v katerem je zatočišče našlo več kot 60 slonov in tudi malih slončkov, ki so jih mamice zapustile v divjini. Najlepše je videti, kako po stekleničkah hranijo mladiče in kako se tisti malo večji kopajo v reki. Vožnja do hotela. Nastanitev. Večerja.

3. DAN: SIGIRIYA/DAMBULA – POLONARUWA - NACIONALNI PARK MINNERIYA (Z, V)
Polonaruwa, druga antična prestolnica otoka. O veličastnosti mesta še danes pričajo ostanki in impresivni vodni rezervoarji z namakalnimi sistemi in umetnimi jezeri. Drugo najstarejše šrilanško kraljestvo kralja Vijayabahuja I. je Polonnaruwo prvič razglasilo za glavno mesto. Staro mesto Polonnaruwa je bilo razglašeno za območje UNESCO svetovne dediščine. Vožnja do NP Minneriya. Področje nacionalnega parka zajema 1.600 km². Izlet z džipi v osrčje parka, kjer bomo iz varne razdalje lahko opazovali črede makakov, divjadi, množico slonov z vodjem krdela na čelu in tudi kakega leoparda. Vrnitev v hotel. Večerja.

4. DAN: SIGIRIYA – KANDY (Z, V)
Ogled fascinantne Sigiriye. Trdnjava nad trdnjavami, pol boginja, pol princesa. Od leta 1982 je pod zaščito UNESCA. Največji umetniki tistega časa so izdelali čudovite freske Nebeških deviških deklic iz Sigiriye. Na poti do regije Matale se bomo ustavili v vrtu začimb. Popoldanski prihod v Kandy, ki predstavlja središče tradicionalnih umetnosti in religiozno središče Šrilanke. Zvečer si bomo ogledali Tempelj zoba, kjer v sedmih šatuljah hranijo enega od Budinih zob. Nastanitev v hotelu.


5. DAN: KANDY – PLANTAŽE ČAJA - OBALA (Z, V)
Šrilanka je poznana po čaju izjemne kakovosti. Ustavili se bomo na eni od plantaž, a tudi »čajnih« manufaktur. Degustacija te plemenite pijače. Možnost nakupa različnih vrhunskih čajev. Nadaljevanje poti na zahod, na obalo. Nastanitev v hotelu. Popoldansko predajanje soncu in morskim užitkom.


6. in 7. DAN: OBALA (Z, V)
Storitev polpenziona. Prosto za predajanje sončnim žarkom, ki vas bodo božali v toplem vetru. Lenobni zaključek potovanja se bo prav prilegel.

8. DAN: OBALA – COLOMBO (Z, V)
Prevoz do šrilanške prestolnice. Colombo iz dneva v dan spreminja svojo podobo. Mesto si bomo tudi ogledali. Obzidje s starim parlamentom, številne stare rezidence okoli cimetovih vrtov, budistični, hinduistični templji, mošeje. Poslovno središče okoli novega parlamenta, WTC. Trg neodvisnosti. Sledi poslovilna večerja. Vožnja proti letališču, kjer moramo biti približno ob polnoči.

9. DAN: COLOMBO – ODHODNO LETALIŠČE
Polet proti odhodnem letališču z vmesnim prestopanjem ob 03.15. Pristanek V Dohi ob 05.55. nadaljevanje poleta proti Zagrebu ob 08.10. Pristanek ob 13.10. Konec azijske izkušnje.


OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

CENA OBIČAJNA:
1.399 EUR Pri udeležbi najmanj 20 potnikov
1.457 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov
1.548 EUR Pri udeležbi najmanj 10 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 235 EUR

POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 60 EUR


CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah odhodno letališče–Colombo-odhodno letališče z vmesnim prestopom, letališke in varnostne pristojbine (138 EUR na dan oblikovanja ponudbe), vse prevoze po programu v klimatiziranih avtobusih, 6 polpenzionov v hotelih 4* in 4* superior v dvoposteljnih sobah, 1 poslovilna večerja, vse oglede po programu, vstopnine po programu (tempelj zlatega zoba v Kandyju, NP Minneriya – safari z džipi, obisk plantaže čaja, Pinnawela, Polonnaruwa, Sigiriya), 1 steklenica mineralne vode/osebo/dan v dneh potovanja v avtobusu, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku, vodenje/spremstvo v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.CENA NE VKLJUČUJE:
vize, obveznih napitnin (30 USD) – plačilo vodniku na poti.

STROŠEK PRIDOBITVE VIZE: 45 EUR

Viza: 30 dni pred odhodom je potrebno dostaviti na agencijo potni list. Potni list mora biti veljaven še 6 mesecev po izhodu iz države, imeti 2 prazni strani.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,64% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 30% cene potovanja. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.ČAS ZA PRIJAVO:
do 30. 7. 2020 oz. do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja

REZERVIRAJ