s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  torek, 8. junij 2021 REZERVIRAJ

S KOLESOM OD BEOGRADA DO OBALE ČRNE GORE

Iz ravnin pod Beogradom, se bomo povzpeli do narodnega parka Tara, obiskali "Šargansko Osmico", kolesarili čez gorske prelaze v Črno Goro in skočili v morje v Budvi...

S KOLESOM OD BEOGRADA DO OBALE ČRNE GORE

Atraktivno cestno kolesarjenje s prečenjem zahodnega dela Srbije ter Črne Gore. Pričakujte obilico  kolesarskih užitkov, a tudi napora. Iz ravnin pod Beogradom , se bomo povzpeli vse do narodnega parka Tara, obiskali slovito Šargansko Osmico, kolesarili čez gorske prelaze v Črno Goro, preko  kanjona reke Tare v višave Durmitorja, srečali Nikšić in se morda povzpeli tudi do Njegoševega mavzoleja - na visoki Lovčen.  Čestitali si bomo na plaži v Budvi. 

TERMIN: 8.6. - 13.6. 2021
 
KOLESARJENJE:  Organizirano skupinsko kolesarjenje  s podporo spremljevalnih vozil in asistenco na poti - ves čas. Kolesarili bomo v skupinah po največ 5 oseb. Upoštevati je potrebno cestno prometne predpise. Kolesarite na lastno odgovornost, obvezna je uporaba kolesarske čelade. Hitrost prilagajamo tako, da se bomo počutili dobro in da bomo vsi prekolesarili ob zmernem naporu celotno traso.

ZA KOGA JE PRIMERNO, KAKO BOMO KOLESARILI: Gre za zahtevnejše etapno kolesarjenje, kjer bomo v petih etapah premagali okoli 600 km in napravili veliko vzponov. Celotna trasa potovanja je razgibana. Kolesarimo v skupinah, na vrhu klanca počakamo počasnejše in napravimo počitek za vso skupino, z nami bo spremljevalno vozilo, ki bo sledilo kolesarjem. Po potrebi lahko vstopite vanj med samim kolesarjenjem in nadaljujete vožnjo v vozilu do konca etape.  Ponujamo opcijo vzpona na Lovčen – 5 etapa, za tiste, ki bodo želeli, sicer se spustimo v Budvo (» pogumnim vzponašem«  bo na voljo asistenca spremljevalnega vozila).


KOLO: Cestno kolo s primernim prestavnim razmerjem za dolge, tudi strme vzpone. Lahko tudi fitnes kolo s primernimi cestnimi prestavami. 

VARNOST: Potovali bomo po običajnih cestah, različnih kategorij in izpostavljenosti prometu. Nekatere so obremenjene bolj, nekatere pa izjemno samotne, mirne, vendar velja pozornost na motorna vozila. Kvaliteta asfalte podlage je lahko ponekod slabše kvalitete, na poti so predvsem v goratih predelih tudi odseki z valečim se kamenjem, ter seveda nekaj tunelov. V tunelih vozimo skupaj v tesni skupini ob asistenci obeh spremljevalnih vozil .


PROGRAM POTOVANJA:
1.Dan: MARIBOR – TRANSFER NA ŠTART V BEOGRADU IN 1. ETAPA DO VALJEVA
Odhod avtobusa iz Maribora ob 05.00 uri in vožnja v smeri Zagreba in Beograda z nekaj postanki. Prihod v Beograd na mesto štarta okoli 13.00 ure. Sledi priprava prtljage, čas za kak prigrizek, nato pa štart prve etape v smeri Obrenovca, nato do mesta Ub in potem vzpon proti jugu in mestu Valjevo. Nastanitev v hotelu v mestu in prosto za kratek počitek, skupina individualna večerja v katero od restavracij. Prenočevanje.

PODATKI O ETAPI:  87,50 km, 431 višinskih metrov v vzponih.


2.Dan  VALJEVO -  BAJINA BAŠTA – TARA PLANINA – MOKRA GORA
Zajtrk v hotelu v Valjevu, nato pa nas čaka zahtevna etapa, ki sicer ne bo zelo dolga a bomo opravili pet vzponov, vozili v gorskem okolju, potrebna previdnost. Naš cilj bo sloviti krja Mokra Gora ,kjer se nahaja postaja starodavne še delujoče ozkotirne železnice Šarganska Osmica. Če bo dopuščal čas (glede na prihod v cilj) , predlagamo vožnjo z vlakom skozi tunele na prelaz Vitasi. Skupna večerja v restavraciji. Po želji sprehod do čudovite vasi Drvengrad, ki jo je uredil svetovno znani režiser Emir Kusturica.

PODATKI O ETAPI: ZAHTEVNA TRASA,  111 km, 2.525 metrov v vzponih


3.Dan:  MOKRA GORA – UVAC – PREHOD V ČRNO GORO IN PLEVLJO
Poslovimo se od Mokre gore in se popeljemo naprej nekoliko na zahod, vstopimo v Bosno in Hercegovino.  kjer nas čaka vožnja v gorskem okolju proti jugovzhodu in  kos poti ob reki Lim. Popeljemo se skozi Ustibar in pričnemo popotovanje po osamljenem gorskem svetu, ponovno v Srbiji, nadaljujemo proti meji s Črno Goro, po prehodu meje nadaljujemo po lokalni cesti in končamo s spustom v mesto Plevlja. Izjemno odročni kraji, planinskih svet, osamljena naselja....Nastanitev v hotelu. Prosto za osvežitev in skupna večerja v restavraciji v Plevlji.

PODATKI O ETAPI:  Srednje težavnosti,  86,5o km in 1536 metrov v vzponih


4. DAN: PLEVLJA- ĐURĐEVIČA TARA – DURMITOR – POTOVANJE DO NIKŠIČA
Zajtrk v hotelu, nato pa ponovno krepko zavrtimo pedala. Zahtevna cesta, nekaj vzpona, narto spust v kanjon reke Tare, prečenje mostu in uživanje v spektakularnih razgledih. Nato pa vzpon na Durmitor in turistični center Žabljak. Od tam zlagoma navzdol, nato pa strm spust v dolino rek Bijele in Bukovica v mesto Šavnik. Sledi že nov vzpon čez gore....Za konec dne pa nadaljevanje s spustom proti Nikšiču. Mestu....Nikšičkega piva. Nastanitev v hotelu, prosto za krajši počitek in skupna večerja po izboru.... Nočitev. 

PODATKI O ETAPI: TEŽJA ETAPA, več daljših vzponov -  131 km, 2335 višinskih metrov

 
5 DAN  NIKŠIČ – PODGORICA – CETINJE (OPCIONALNI VZPON NA NJEGUŠEV MAVZOLEJ) – PRIHOD V CILJ – BUDVA  Zajtrk v hotelu, nato pa se podamo na izjemno zanimivo traso, ki nas vodi ob robu gorskega venca vse do ceste za sloviti samostan Ostrog. Od tam nadaljujemo proti Podgorici, nato pa ponoven vzpon...počasi do stare prestolnice Črne Gore -Cetinja. (OPOMBA: V Cetinju se bomo glede na timing, vremenske pogoje  in seveda glede na »telesno stanje« kolesarjev odločili ali se nadaljuje na goro Lovčen) . Sledi spust v Budvo – naš cilj.  Nastanitev in prosto za počitek do skupne večerje v eni od Budvanskih restavracij.


PODATKI O ETAPI: TEŽJA ETAPA  - (BREZ VZPONA NA LOVČEN: 120 KM, 1.701 VIŠINSKIH METROV V VZPONIH) OZIROMA 158 KM IN 2.635 VIŠINSKIH METROV – Z OBISKOM LOVČENA!)
 

6 DAN: BUDVA – SPLIT – ZAGREB – MARIBOR
Zajtrk v hotelu, priprava prtljage in nalaganje koles, nato pa vožnja v smeri Boke Kotorske, kratka trajektna vožnja in nadaljevanje poti proti Dubrovniku , Splitu, Zagrebu. Na poti napravimo nekaj postankov za osvežitev, kak daljši za obed, pozno zvečer sledi prihod v Maribor.


CENA:   434 € /pri najmanj 15 potnikih
        497 € /pri najmanj 13 potnikih

Zavarovanje rizika odpovedi:  4.5% od vrednosti potovanja, plačljivo samo istočasno s prijavo.

CENA VKLJUČUJE: Prevoz potnikov po programu, prevoz koles, nastanitev v hotelu 3*** v Valjevu na osnovi ene nočitve  z zajtrkom, nastanitev v posebnem gostišču v Mokri Gori na osnovi ene nočitve z zajtrkom, nastanitev v hotelu3*** v Plevlji na osnovi ene nočitve z zajtrkom, nastanitev v hotelu 3*** v Nikšiču na osnovi ene nočitve z zajtrkom , nastanitev v hotelu 3*** v Budvi na osnovi ene nočitve z zajtrkom, asistenco predstavnika agencije – vodje potovanja, stroške organizacije, pozornost za udeležence s strani VEČER TOURS, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov.

Cena ne vključuje:  Pijače, večerje – organizirali bomo skupne večerje v restavracijah po izboru.

Od.org.BMG

Splošni pogoji so sestavni del programa

Prijave: Do zasedbe prostih mest. Število udeležencev je omejeno zaradi tehničnih zahtev.

Plačilo:  Ara v višini 30% od vrednosti potovanja ob prijavi, zadnji obrok mora biti poravnan 15 dni pred dohodom na potovanje.
 


REZERVIRAJ