s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 26. april 2020 REZERVIRAJ

KUHAMO V TOSKANI!

IDILIČNA TOSKANA S CHIANTIJEM, BIVANJEM NA TIPIČNEM TOSKANSKEM POSESTVU IN KUHARSKIM TEČAJEM SAN GIMIGNANO, PISA, CERTALDO, GREVE IN CHIANTI, BOLGHERI

KUHAMO V TOSKANI

IDILIČNA TOSKANA S CHIANTIJEM, BIVANJEM NA TIPIČNEM TOSKANSKEM POSESTVU IN KUHARSKIM TEČAJEM
SAN GIMIGNANO, PISA,  CERTALDO, GREVE IN CHIANTI, BOLGHERI

ODHOD: 26. 4. 2020

PROGRAM:
1. DAN: SLOVENIJA–CERTALDO-GREVE IN CHIANTI (V)
Zgodnja jutranja ura. Na pot z avtobusom! Iz Maribora, Celja, Ljubljane. Vožnja do Toskane. Ta dan se bomo predali mehkemu valovju gričev v pokrajini Chianti. Po pokrajini je dobilo ime tudi znamenito vino (vinček iz grozdja sangiovese, črni canaiolo, trebbiano toscano, malvazija). To toskansko valovje pokrivajo ciprese, nasadi oljk, preplavlja jo vonj cvetoče makije, vinogradi in nasadi agrumov. Nedvomno je Chianti ena najbolj romantičnih pokrajin v Italiji. Obiskali bomo kraj Certaldo in Chianti. Do njega se pripelješ z zobato vzpenjačo ali posebnim avtobusom. Rojstni kraj Giovannija Boccaccia, avtorja Dekamerona. Podeželsko mestece na vrhu hriba. Popoldanski obisk miniaturnega mesteca Greve. Brez skrbi, vinske pokrajine ne bomo zgolj opazovali, vino bomo tudi poizkusili. Organizirana degustacija 4 vrst vina, pospremljena s kruhom in oljčnim oljem. Vožnja do nastanitve – podeželskega posestva. Večerja. Nočitev.

2. DAN:  SAN GIMIGNANO–KUHARSKI TEČAJ (Z, K, V)
Zajtrk. Dopoldanski obisk mesta San Gimignano. Srednji vek na dosegu roke. Kakor, da se še danes borita za oblast srednjeveški družini Ghibellinov in Guelfov. Piazza della Cisterna, Piazza del Duomo, Palazzo del Popolo,... Nekdaj je mesto obkrožalo 76 stolpov, danes pa ga krasi še 14 kamnitih čuvajev. Majhne trgovine, ki ponujajo različne spominke in toskanske dobrote. Predlagamo individualen obisk muzeja srednjeveških mučilnih naprav.  Nato pa... vožnja do mesta...  kjer bo organiziran kuharski tečaj. Popoldan se boste naučili pripraviti tipičen toskanski »antipasto«, pa »primo piato« z domačimi testeninami, ki se jih boste naučili tudi izdelati, in se »dolce« boste pripravili – desert. Kosilo vsega pripravljenega. Prosto do večerje.

3. DAN: BOLGHERI-PISA–SLOVENIJA (Z)
Zajtrk. Pokukajmo v skromno toskansko idilo. V kraj, ki ga večina toskanskih turistov ne pozna in ga ne obišče. Prav prihod v miniaturni Bolgheri je nepozaben. Peljali se bomo namreč po  5 km dolgi aleji 2.700 cipres (stare so že skorajda 300 let!!!), ki preko mehkega valovja toskanske pokrajine posejane z oljkami, vinogradi in agrumi pripelje do vhoda v vasico Bolgheri. V njej lahko še vedno naletimo na majhne Botteghe, kjer lahko obiskovalec kupi lokalne produkte. V vasici je preživel desetletje tudi znameniti italijanski Nobelovec - pesnik Giosue Carducci. Idila vasi, pokrajine, babice Lucie in prve ljubezni, svetlolase Marije. Vožnja do Pise. Mesto ob reki Arno. V Pisi nas bodo  na Polju čudežev »Campo dei Miracoli« pričakali poševni stolp, katedrala in krstilnica. Spev arhitekture iz začetka tega tisočletja. Ne preseneča, da je celoten trg pod zaščito UNESCO. Krstilnica je prava romanska umetnina. Katedrala posvečena sveti Mariji Vnebovzeti je veličastno delo italijanskih umetnikov 11. in 12. stoletja. Predvsem družine Pisano. Bonnano Pisano pa je »kriv« tudi za znameniti poševni stolp. Potrebno se bo posloviti. Vožnja v Slovenijo, kamor bomo prispeli v kasnih večernih urah.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK,  K- KOSILO V - VEČERJA

CENA:
315 EUR     Pri najmanj 30 plačnikih v avtobusu
340 EUR     Pri najmanj 25 plačnikih v avtobusu
380 EUR     Pri najmanj 20 plačnikih v avtobusu

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 50 EUR

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine, mestne pristojbine za vstop avtobusa v San Gimignano in Piso, 2 polpenziona na toskanksem podeželskem posestvu 3*** v dvoposteljnih sobah, degustacijo 4 vrst vina v Greve in Chianti, zobato vzpenjačo ali avtobus v Chertaldu, kuharski tečaj v toskanski vili, kosilo po kuharskem tečaju, izlete in zunanje oglede po programu, vodenje/spremstvo in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih vstopnin (krstilnica v Pisi 5,50 EUR,...).

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,95 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi plačate varščino v višini 30%. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 20. 2. 2019 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

ODG ORG:gal.

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja
REZERVIRAJ