s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 2. avgust 2020 REZERVIRAJ

DOŽIVETI MADAGASKAR

Lemurji in kameleončki - veličastna narava z baobabi - prijazni domačini Malgaši

Program

1. dan LJUBLJANA – BENETKE – PARIZ – ANTANANARIVO. Zbor v Ljubljani in vožnja do Benetk. Polet preko preko vmesnega letališča v Antananarivo. Pozen pristanek, ureditev obmejnih formalnosti in vožnja v hotel. Nočitev. (letalo, H)

2. dan ANTANANARIVO – AKAMASOA (vasica Pedra opeke) – ANTSIRABE (200 km, 4 h). Miren zajtrk. Vožnja do bližnje vasice Akamasoa, kjer obiščemo misijonarje Pedra Opeke (Pedra Opeka ne srečamo vedno, ker je pogosto na poti). Slike in doživetje, ki nam gotovo ostanejo v spominu. Nadaljujemo na jug in v popoldanskih urah dosežemo Antsirabe. Vmes opravimo nekaj zanimivih postankov na poti – vas Behenjy je znana po francoski delikatesi foie gras, prebivalci Ambatolampyja pa slovijo po tradicionalnih malgaških izdelkih iz aluminija. Lakoto si lahko potešimo kar ob cesti, ni bolj slastne stvari od svežega tropskega sadja. Pokrajina se ves čas spreminja, od travnatih pobočij do razgibanih riževih polj s slikovitimi rdečimi hišicami v ozadju. Poglejte, kako perejo in sušijo perilo! Priležeta se večerja in počitek. (H, V)

3. dan ANTSIRABE – AMBOSITRA – RANOMAFANA (260 km, 5 h). Zajtrk. Čas za spoznavanje malgaške obrti in kulture. Zjutraj opravimo ogled tega kolonialnega mesta s pousse-poussi (tukajšnje rikše) in si od blizu ogledamo številne izdelke, ki nastanejo izpod rok lokalnih mojstrov. Vožnja do Ambositre, v malgaščini mesta rož, ki slovi po rezbarstvu. Mojstrom lesa je namenjena celotna ulica. Za kosilo predlagamo pokušino značilne jedi »romazava«, tradicionalno enolončnico iz govedine in zelenjave, res odlično. Vožnja do Ranomafane. Večerja in nočitev v hotelu. (H, ZV)

4. dan RANOMAFANA. Zajtrk. Andao-andeha! Gremo, saj nas najznamenitejši naravni park na otoku že nestrpno vabi na ogled. Sproščen dan v naravi je poln presenečenj. Srečamo lemurje v naravi in spoznamo njihov način življenja. Kdo je komu bolj zanimiv? Deževni gozd ponuja zatočišče številnim vrstam ptic, gekonom, kameleonom, žabam, kačam, raznim insektom nenavadnih oblik ... Tu najdemo tudi orhideje, praproti, palme, gigantske bambuse ... Hoja (4-6 ur) ne zahteva posebne kondicijske pripravljenosti. Hodimo počasi, da se naužijemo narave. Potrebna je le pazljivost in stabilen korak, saj je na nekaterih mestih (zaradi razmer v gozdu) spolzko. Popoldanski počitek v prijetnem lodgu v naravi (H, ZV)

5. dan RANOMAFANA – ANJA – AMBALAVAO (115 km, 2,5 h). Zajtrk. Vožnja čez Fianarantsoo, ki je znana po kovaštvu, potujemo proti lepemu rezervatu Anja, ki ga je ustanovila krajevna skupnost za zaščito živali. Med sproščenim sprehodom (1-2 uri) nas spremljajo simpatični lemurji kata! Nadaljujemo do vinogradniškega območja Ambalavao. Z nekaj sreče nam uspe pokusiti deci. Je sladko ali kislo? Morda kupimo kaj svilenega, saj je Ambalavao znan tudi po tkanju svile. Znamenitosti tega kraja kar ni konec – smo namreč v »Prestolnici zebujev«, kjer tedensko poteka največja tržnica zebujev, malgaških krav. Nastanitev v lodgu v dolini, obdani z gorami. (H, ZV)

6. dan AMBALAVAO – RANOHIRA (250 km, 4 h). Zajtrk. Nadaljevanje vožnje po najbolj znani malgaški cesti N7 proti jugu čez plato Horombe. Pokrajina okrog nas se spreminja v bolj in bolj puščavsko. Vstopamo na sveto območje ljudstva Bara, ki visoko v pečinah pokopava svoje prednike. Ker umrlega pospremijo v svet prednikov z obilico ruma, se včasih zgodi, da zelo hitro sledi naslednji pokop ... Popoldanski prihod v Ranohiro, ki slovi po skali iz jurskega obdobja. Večerja in nočitev v lodgu. (H, ZV)

7. dan RANOHIRA – izlet v NP ISALO. Zajtrk. Ranohira je izhodiščna točka za vstop v narodni park Isalo (gorski masiv iz peščenjaka), kjer rastejo redke in nenavadne endemične rastline: pahipodiji, imenovani tudi slonja noga, pandanusi, aloje ... Uživanje v lepotah tega parka je gotovo eden izmed vrhuncev potovanja. Pokrajina je preprosto neverjetna in spektakularna. Sprehoda po čudovitih kanjonih zlepa ne pozabimo, kot tudi ne kopanja v naravnem bazenu, pogledov radovednih lemurjev in naših pogledov na modro in črno jezero. Dan je pohajkovalno sproščen z obilico kopanja v naravnih bazenih s čisto tekočo izvirsko vodo. Paziti je potrebno le, da ne utonemo v romantiki. Sprehodi kondicijsko niso zahtevni. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)

8. dan RANOHIRA – IFATY (250 km, 5 h).. Po zgodnjem zajtrku se napotimo proti morju. Čaka nas vožnja skozi park Isalo do Ilakake, malgaškega divjega zahoda. V okolici mesta iščejo safirje, upanje za boljše življenje. Ponovno se srečamo z baobabi. Tukaj živi pleme Antandruji ali v prevodu trnasti ljudje, vajeni težkih naravnih razmer, prijazni in odprti ter hitre jeze ali veselja. Okrog nas se namreč razteza povsem puščavsko površje. Bližje kot smo morju, vse bolj vroče postaja. Vroče podnebje, vroče navade. Prečkamo ozemlje plemena Mahafaly, ki je znano po kamniti gradnji grobnic z bogato poslikavo. Obiščemo še arboretum Antsokay, kjer raste tipično rastje Madagaskarja z mnogimi endemičnimi in zdravilnimi vrstami. Smo že v Toluarju, kjer se ponovno srečamo z oceanom. Kaj dobrega prigriznemo, dan pa zaključimo v bližnjem Ifatyju, v hotelu ob morju z okusno morsko hrano. Nočitev. (H, ZV)

9. dan IFATY. Zajtrk. Uživamo na morju. Prost dan lahko izkoristimo na več različnih načinov. Lahko prevzamemo moto domačinov – “mora mora, počasi počasi” in poležavamo v senci, ležimo na peščeni plaži, se kopamo v turkiznem morju. Lahko pa smo aktivni še naprej in raziščemo bližnji koralni greben, lovimo ribe, se potapljamo (z doplačilom). Odkrivamo lahko lokalne kulinarične specialitete, se sprehajamo po dolgi plaži in se pomenkujemo s prijaznimi domačini. Osvežimo se z malgaško kokto – bon bon anglaise. Pospremimo sončni zahod nad Mozambiškimi kanalom. Večerja in nočitev. (H, ZV)

10. IFATY – TULEAR – polet v ANTANANARIVO. Zajtrk. Dopoldan še izkoristimo za počasen zajtrk in kopanje, nato pa se napotimo nazaj proti Tulearju. Tam obiščemo muzej ali lokalno tržnico, zgodaj popoldan pa pravočasno na letališče, od koder poletimo proti Antananarivu. Namestitev v hotelu. Do večerje morda še krajši sprehod po mestu. Namestitev in nočitev. (H, ZV, letalo)

11. in 12. dan. ANTANANARIVO – PARIZ – BENETKE – LJUBLJANA. Dan namenimo raziskovanju Antananariva – veliko ima za pokazati. Po zajtrku se odjavimo s hotela, prtljago pustimo na recepciji. Proti večeru se vrnemo v hotel in tam povečerjamo ter obudimo vsa malgaška doživetja. Sledi vožnja na letališče in polet čez Pariz v Benetke, od koder je organiziran prevoz v Ljubljano. (ZV) (letalo)

Potovanje lahko poteka tudi v nekoliko obrnjenem vrstnem redu ogledov oz. spremenjenih letih.

ODHODI: 

04.04.2020

02.08.2020

02.09.2020

25.10.2020

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi:  od 2598 €

Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb 90 €

Doplačila po želji
Odstopnina (4,059 %) od vrednosti aranžmaja %
Doplačilo za enoposteljno sobo 240 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)50 €

Popusti: Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču5 %

Cena (najmanj 15 udeležencev) vključuje: povratni prevoz na letališče, letalski prevoz na relaciji Benetke-Antananarivo-Benetke, letališke in varnostne pristojbine (354EUR), notranji let Tulear-Antananarivo, 10 nočitev v hotelih 3* na osnovi polpenziona, prevoze in oglede z lokalnim minibusom ter lokalnimi sredstvi, obisk vasice Akamasoa (naselje Pedra Opeke), slovensko vodenje in lokalne vodnike, vstopnine v vse parke in rezervate ter oglede po programu, stroške organizacije in priprave potovanja.

VIZE: Vizum za Madagaskar (trenutno 35 EUR) dobimo na mejnem prehodu. Potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list, ki vsebuje dve prazni strani.

ZDRAVJE: Obveznih cepljenj ni. Vse dodatne informacije o boleznih in predhodni zaščiti lahko dobite na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Za več informacij obiščite: http://www.nijz.si

Splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja so sestavni del programa!

OOOSC.

REZERVIRAJ