s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 26. april 2020 REZERVIRAJ

KLASIČNI EGIPT

Svetovni Kairo s pisanimi obrazi – nubijski Asuan, Nil in toplo Rdeče morje – veličastni spomeniki faraonske dobe

Program

1. dan LJUBLJANA – ALEKSANDRIJA. Popoldanski zbor potnikov v Ljubljani (okrog 13. ure) in prevoz do letališča v Benetkah. Polet preko Istanbula v Aleksandrijo. Prevoz do hotela, namestitev in kratka nočitev. (letalo, H)

2. dan ALEKSANDRIJA – KAIRO. Zajtrk. Aleksandrija je bila eno najbolj veličastnih mest Sredozemlja, nam pa dodaja vtis sredozemskega Egipta. Sprehodimo se po promenadi Corniche do trdnjave Quaitbey, kjer je nekoč stal sloviti aleksandrijski svetilnik – eno sedmih čudes antičnega sveta. Obiščemo moderno aleksandrijsko knjižnico in katakombe. Sprehod skozi mesto, kjer začutimo mestni utrip. Prvo egipčansko kosilo. Na poti proti Kairu doživimo rodovitno delto Nila, ki je od nekdaj žitnica dežele. Prihod v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)

3. dan KAIRO – spalnik v ASUAN. Zajtrk. Zgodnji odhod, saj nas čaka izjemen dan! Obiščemo stopničasto piramido v Sakkari. V Gizi obiščemo slavne piramide, granitni tempelj in sfinge. Privoščimo si tradicionalno egipčansko kosilo. Popoldne obiščemo Egipčanski muzej, nato pa se v starem delu mesta prepustimo slikam arabskega sveta ... vijugamo med minareti mošej, prodajalci galabej ter izdelovalci “šotorov” do Khan el Khalilija, enega lepših bazarjev na vzhodu. Vožnja do železniške postaje. Vkrcamo se na vlak. Večerja in nočitev na spalniku. (spalnik, ZV)

4. dan ASUAN. Zbudijo nas jutranji pogledi na spokojna zelena polja in mimo nas bežeče vasice, idila življenja ob “veliki reki”. Zajtrk na vlaku. Jutranji prihod v Asuan. S feluko se popeljemo med asuanskimi otoki proti jugu (kaj pa kopanje v Nilu?)... sprehodimo se v zelenju botaničnega vrta na Kitchenerjevem otoku in se peš odpravimo (za doplačilo okoli 10 EUR s kamelami) okoli samostana svetega Simona v zahodno puščavo! Enkratno doživetje in pogledi na peščene sipine. Večerni sprehod po asuanskem bazarju začimb in dišav. Večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan ASUAN – izlet v ABU SIMBEL (doplačilo). Še v trdi temi drvimo v puščavo ... in kmalu smo pri “nesmrtnem” Ramzesu v Abu Simblu. Vrhunsko doživetje! Na poti nazaj obiščemo Veliki asuanski jez in čudoviti tempelj na otočku File. Postanemo v izdelovalnici parfumov, popoldne pa zadihamo prosti čas v raziskovanju čudovitega mesta, morda se vzpnemo na hrib nad mestom z razgledom na dolino Nila. Večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan ASUAN – EDFU – KARNAK – LUXOR. Zajtrk. V Edfuju obiščemo najbolj ohranjen Horov tempelj iz grškega obdobja. Vožnja v Luxor. Popoldan si ogledamo tempelj v Karnaku, kralja med egipčanskimi templji. Po želji (okoli 10 EUR) si lahko privoščite vožnjo s kočijami po večernem mestu, obisk osvetljenega templja v Luxorju ter uživate tako kot domačini, v ozkih uličicah ob čaju in šiši ... Večerja in nočitev. (H, ZV)

7. dan LUXOR – HURGADA. Zajtrk. Že zgodaj zjutraj v Dolini kraljev trkamo na vrata posmrtnega življenja faraonov, potem jo čez greben mahnemo do templja faraonke Hačepsut. Postanemo v izdelovalnici alabastra. Obiščemo veličastne Memnonove kolose. Prosto za kosilo. Popoldne pa se preko Vzhodne puščave odpeljemo proti Rdečemu morju in Hurgadi. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. (H*, ZV)

8. dan HURGADA – POČITNICE. Zajtrk. Dan v Hurgadi izkoristimo za izlet z ladjico po koralnih grebenih. Očara nas živahen in barvit svet Rdečega morja, zaplavamo med ribicami in se nadihamo morskega zraka. Res pravi prehod iz puščave v azurno modrino. Vrnitev v hotel in prost večer za raziskovanje Hurgade, zadnje nakupe in turistični živžav. Kratka nočitev. (H, ZV)

9. dan  HURGADA – ISTANBUL – LJUBLJANA. Polnočni odhod na letališče in polet preko Istanbula do Benetk ter prevoz do Ljubljane. (letalo)

Pridržujemo si pravico do sprememb in prilagoditev potovanja v skladu z voznimi redi letal in drugimi okoliščinami.

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi:
Redna cena po programu OD 999,00

ODHODI IN CENE
14.02.2020 -   od 999,00
22.02.2020 -   od 999,00 
26.04.2020 -   od 999,00
01.05.2020 -   od 999,00
24.10.2020 -   od 1050,00

Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb 45 €
Egipčanski vizum z asistenco lokalnega vodnika na letališču - ob prijavi 30 €
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb 90 €

Doplačila po želji
Odstopnina (4,059 %) od vrednosti aranžmaja
Doplačilo za enoposteljno sobo 196 €Z

Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču 20 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču 10 %

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: prevoz Ljubljana-Benetke-Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (248 EUR), 7 nočitev v hotelih 3-4* s polpenzionom, spalnik iz Kaira v Asuan s polpenzionom, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, vstopnine po programu, vožnja s feluko po Nilu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroški priprave in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji na kraju samem: – izlet na koralni greben v Hurgadi s kosilom 25 EUR– izlet v Abu Simbel z avtobusom 90 EUR

VIZUM: Slovenci potrebujemo egipčanski vizum. Dobimo ga na letališču v Egiptu. Za doplačilo ob prijavi (30 EUR), vam ga uredi naš lokalni partnerj na letališču. Potrebujemo vsaj še 6 mesecev veljaven potni list.

ZDRAVJE: Obveznih cepljenj ni.

Splšni pogoji poslovanja org,. potovanja so sestavni del programa!

OOOSC

REZERVIRAJ