s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 18. april 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

MADEIRA-EKSOTIČNI VRT ATLANTIKA

Tisoč kilometrov od Lizbone, sredi oceana leži majhen otoček – Madeira, ki jo preveva posebna energija in živahnost.

Program

1. dan LJUBLJANA – polet na Madeiro – FUNCHAL. Zbor v Ljubljani in vožnja do letališča v Benetkah. Polet preko Lizbone v Funchal.  Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev. (letalo, H*)

2. dan FUNCHAL – izlet na VZHOD OTOKA. Zajtrk. Na strmem vzponu začutimo otoško razbrazdanost in v kratkem času doživimo neverjeten kontrast – iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Areeiro (1.818 m)! Spektakularni pogledi v osrčje najvišjih gora ter panoramski sprehod z enkratnimi pogledi. Spust do vasice Ribeiro Frio in znajdemo se v drugem svetu. Sprehod po zimzeleni goščavi lovorovih dreves nas popelje do razgledne točke. Poskusimo ”poncho”? Panoramska pot do Santane nas preseneti z eksotičnim rastlinjem – pravi botanični poduk! V Santani obiščemo značilne “alpske” hiške in morda okusimo “milho cozido” s pečeno tuno? Višek dneva pa nas čaka na rtu sv. Lovrenca, ki nam ponudi enega najlepših sprehodov ob klifih visoko nad razpenjenim oceanom. Vrnitev v hotel in prost večer. Nočitev. (H*, Z)

3. dan FUNCHAL – izlet po okolici in v NUNSKO DOLINO. Zajtrk. Vožnja do Botaničnega vrta, ki ga doživimo v jutranji svežini. Vožnja na Monte, razgledno točko visoko nad mestom s cerkvico mestne zavetnice Gospe z Monta, kjer je pokopan tudi zadnji avstro-ogrski cesar Karel I.. Zakaj se (za doplačilo) ne bi spustili z zabavnimi sanmi po strmini? Potem se vzpnemo v osrčje gora, na razgledno točko Eira do Serrado, od koder se nam odpre eden najbolj dramatičnih pogledov na otoku. Sprehod v Nunsko dolino (Curral das Freiras) in morda kostanjeva juha za kosilo? Ob koncu dneva se ustavimo še v idilični ribiški vasici Camari de Lobos, ki si jo je tudi Winston Churchill izbral za svoj motiv. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

4. dan FUNCHAL. Zajtrk. Raziščemo prijetno mestece Funchal. Začnemo v parku sv. Katarine, se sprehodimo skozi čudovit mestni park in vstopimo v ožje središče, mimo mestne katedrale in mestne hiše vse do slavne tržnice z eksotičnim sadjem. Po najstarejši ulici nadaljujemo sprehod po starem Funchalu do trdnjave sv. Jakoba, ter se po promenadi vrnemo v središče. Prosto popoldne za lastno raziskovanje. Po želji (za doplačilo) lahko doživimo triurni izlet: s katamaranom se iz Funchala odpeljemo na odprto morje v upanju na bližnje srečanje z delfini in z nekaj sreče, tudi z drugimi morskimi sesalci. Navdušujoči so tudi pogledi na otok z morja. Yes! Nočitev. (H*, Z)

5. dan FUNCHAL – izlet na JUGOZAHOD OTOKA. Zajtrk. Vzpnemo se na planoto Paul de Serra in postanemo pri morju vetrnic. Podamo se na sprehod po levadi Rabacal in se spustimo v osrčje gozda lovorikovca. Vožnja do Prazeresa, kjer obiščemo čajnico. Sprehod po obmorskem klifu in pust do vasi Paul de Mar. Prijetna vasica ob morju je kot naročena za kratek počitek ali skok v morje. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.  (H*, Z)

6. dan FUNCHAL – izlet na SEVEROZAHOD OTOKA. Zajtrk. Vožnja na planoto Paul da Serra, kjer postanemo pri prastarih lovorikovcih. Krajši sprehod. Spust na skrajni severozahodni kotiček otoka po panoramski cesti v vasico Porto Moniz. Sprehod ob dramatični obali med osamelci lave. Po želji se okopamo v lavinih bazenih. Na poti po severni obali se znajdemo v svetu previsnih sten, ki se dvigajo iz razpenjenega oceana. S panoramskimi postanki se odpeljemo do vasice Sao Vincente. Vožnja na Cabo Girao, drugi najvišji obmorski klif na svetu, ki se spušča 580 m v morje! Vrnitev v hotel. Zvečer po želji (za doplačilo) možnost ogleda tradicionalne folklorne predstave in večerja z značilno jedjo ”espetada”.. Nočitev. (H*, Z)

7. dan FUNCHAL – LIZBONA – LJUBLJANA. Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Vožnja na letališče in polet preko Lizbone do Benetk. Po pristanku sledi še vožnja proti Ljubljani. (Z, letalo)

Vrstni red izletov po otoku ter sprehodov se lahko med potovanjem prilagajajo vremenskim razmeram.

odhodi in cena:

118.04.2020 - od 960,00

25.04.2020 - od 999,00 -zagotovljeno

23.05.2020 - od 960,00

11.07.2020 - od 960,00

25.07.2020 - od 999,00


Cenik potovanja:
na osebo v dvoposteljni sobi Po razpisnem programu 960 € 

Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb 60 €
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 90 €

Doplačila po želji:
Doplačilo za enoposteljno sobo 160 €
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja 

Popusti
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču10 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču15 %Č

Cena (najmanj 30 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz do letališča in nazaj, letalski prevoz in letališke pristojbine (75 EUR), 6 nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, vse prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje, degustacija madeirčana, vstopnino v Botanični vrt, stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila po želji (na kraju samem):– Fado večer (prevoz, večerja, pijača, folklorni program, ...): 39 EUR,– izlet s katamaranom (3 ure, panoramsko, od Funchala do Cabo Girao in nazaj): 35 EUR,– Monte – spust s sanmi: 15 EUR,– napitnine: 10 EUR.

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Splošni pogoji organizatorja potovanja so sestavni del programa!

OOOSC

REZERVIRAJ