s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 18. april 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

MAKEDONSKI BISERI - LETALO

Polet iz Ljubljane v Skopje,nastanitev v hotelu 4*ob Ohrdiskem jezeru,obisk samostana Sv. Jovan Bigorski, enega najpomembnejših kulturnih spomenikov makedonske pravoslavne cerkve

1. DAN
LJUBLJANA - SKOPJE - OHRID
Večerja, nočitev

Polet letala z letališča Ljubljana  v Skopje. Najprej avtobusni, nato pa krajši peš ogled znamenitosti mesta Skopje, ki ga še vedno krasijo številne stavbe iz turškega obdobja: Daut pašev hamam, Kuršumli han, trdnjava Skopsko kale, Isabegova mošeja, pravoslavna cerkev sv. Spasa. Nato vožnja do Ohridskega jezera. Nastanitev.

2. DAN
OHRID - SV. NAUM - OHRID
Zajtrk, večerja, nočitev

Dopoldan ogled najpomembnejših znamenitosti Ohrida, ki mu pravijo tudi “slovanski” Jeruzalem saj je imel z okolico kar 365 cerkva. Z lokalnim vodnikom boste doživeli čar starega dela mesta z baziliko sv. Sofije, ki velja za najvažnejši makedonski spomenik iz srednjega veka, nato vas bo pot vodila do Samoilove trdnjave in do cerkve sv. Klimenta... Nekaj prostega časa za sprehode in oglede. Popoldan avtobusna vožnja do makedonsko albanske meje, kjer stoji znani samostan Sv. Naum. Ob doplačilu ogled notranjosti. Vrnitev v hotel.

3. DAN
KRUŠEVO - BITOLA - OHRID
Zajtrk, večerja, nočitev

Dopoldan odhod proti Kruševu, imenovanem tudi »orlovsko gnezdo«, saj se nahaja na 1000 m nadmorske višine in je pravi biser makedonske umetnosti. Nadaljevanje do Bitole na jugu Pelagonijske ravnine, ki je prvič omenjeno za čas carja Samuila. Sprehod po starem delu mesta in „stari čaršiji”, nato pa si boste ob doplačilu lahko ogledali še en antični biser „Herakleja”. Vrnitev v hotel.

4. DAN
SV. JOVAN BIGORSKI - LJUBLJANA
Zajtrk

Slovo od prijaznih gostiteljev in vožnja do enega najpomembnejših kulturnih in verskih pravoslavnih spomenikov - samostana Sv. Jovan Bigorski. Ob doplačilu ogled samostana, kjer je cerkev posvečena Sv. Janezu Krstniku. V času ogleda notranjosti se boste seznanili z življenjem v samostanu, videli čudovito ikonografijo in ostale znamenitosti. Po ogledu prevoz do letališča Skopje in polet proti Ljubljani, kjer je predviden pristanek v  večernih urah na letališču v Ljubljani.

Odhodi in cena:

18.04.2020 -zagotovljeno

25.04.2020-zagotovljeno

30.04.2020

21.05.2020

25.06.2020

17.09.2020

24.10.2020

CENA od 529,00 €

Cena vključuje

 • Letalski prevoz Ljubljana oz. Zagreb - Skopje - Ljubljana oz Zagreb (v primeru leta iz letališča Zagreb prevoz do letališča vključen v ceno potovanja),
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • 3x polpenzion v hotelu 4*,
 • avtobusni prevoz po programu,
 • cestne in ostale pristojbine,
 • poldnevni ogled Skopja in Ohrida z lokalnim vodnikom,
 • zunanje oglede,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • na posameznem avtobusu med 30 in 39 potnikov 30 € na osebo.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • pribl 15 eur (vstopnine: Sv. Naum, bazilika Sv. Sofije, cerkev Sv. Klementa, antična Herakleja, trdnjava Kale, Isa begova mošeja, cerkev Sv. Spasa).

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 48 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ