s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sreda, 2. junij 2021
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

»S KOLESOM OD OPATIJE DO DUBROVNIKA«

JADRAN EKSPRES 2021 Ponovno vabimo na atraktivno kolesarsko popotovanje vzdolž obale Jadranskega morja. Po jadranski magistrali do Dubrovnika.

»S KOLESOM OD OPATIJE DO DUBROVNIKA«

JADRAN EKSPRES 2021
Ponovno vabimo na atraktivno kolesarsko popotovanje vzdolž obale Jadranskega morja. Cesta, ki povezuje niz turističnih biserov in poteka vzdolž ene najlepših obal Evrope, je tudi prava poslastica za ljubitelje cestnega kolesarstva.

Jadranska magistrala. Resda poteka ob obali morja, a boste na 4 etapah »navrteli« kar 599 km in okoli 5500 višinskih metrov. Druženje na kolesih, prepolno imenitnih panoram obale Jadranskega morja.

ODHOD ZAGOTOVLJEN!

Polnimo preostala prosta mesta.


ODHOD: 2.JUNIJ 2021

Velikost skupine: min. 14 oseb na kolesih + spremstvo

Težavnost: Trasa celotnega potovanja je razdeljena v 4 etape, ko potekajo vzdolž obale a so dokaj hribovite! Priporočamo dobro treniranim kolesarjem. Potrebno je cestno kolo ali športno kolo s »cestnimi« prestavami. Dolžina je 599 km in okoli 5560 višinskih metrov v vzponu. Trasa poteka po magistralnih cestah,  delno po prometno dokaj obremenjenih (mestna središča, obvoznice)


Vožnja v skupini, odgovornost v prometu:  Skupina se razdeli v 3 - 4 podskupine, ki bodo kolesarile v skladu s cestno-prometnimi predpisi. Vodje poti ne prehitevamo. Kolesarji morajo ves čas vožnje imeti na glavi čelado.  Skupina bo potovala s hitrostjo, prilagojeno najšibkejšim in v smislu potovalnih užitkov, razgledov, s primernimi postanki za osvežitev in počitek. Vsak udeleženec kolesari na lastno odgovornost in je dolžan spoštovani cestno prometne predpise ves čas kolesarjenja.

OPREMA:  Glede na sezono potovanja, predvidevamo, da bomo kolesarili v poletni opremi. Ne bo pa narobe, če boste s seboj vzeli tudi kak toplejši dres, vetrovko, bandano. Priporočamo zadosten volumen kolesarskih torbic za shranjevanje drobnih potrebščin. Oprema naj vsebuje rezervne zračnice (relativno skromna možnost za nakup ob poti!), dežna oblačila, sončna očala.


PROGRAM IN ETAPE:


1.DAN:  MARIBOR – LJUBLJANA – OPATIJA IN 1. ETAPA -KARLOBAG  Zbor potnikov ob 04.00 v Mariboru (IZZA MERCATOR CENTER)) nalaganje opreme in koles in ob 04.30 uri odhod avtobusa v smeri Celja in Ljubljane in nato nadaljevanje do Opatije.  V Opatiji razložimo osebno opremo in kolesa, na avtobusnem parkirišču v središču mesta.  Štart prve etape predvidoma ob 09.20 uri. Pot nas vodi ob obalni regionalni cesti skozi Reko, nato vzpon in spust v zaliv pri Bakru, nadaljevanje mimo Crikvenice po jadranski magistrali, s postanki za osvežitev in enim daljšim za kolesarsko malico. Mimo Senja in pod vrhovi Velebita nadaljujemo do kraja Karlobag, kjer bomo zaključili etapo prvega dne. Nastanitev v središču kraja. Prosto za počitek, individualna večerja. Nočitev.

PODATKI ETAPE 1 . :  OPATIJA – REKA – SENJ- KARLOBAG   
149 KM, 1580 VIŠINSKIH METROV V VZPONU

 
2.DAN:  KARLOBAG – STARIGRAD – BENKOVAC – VODICE – ŠIBENIK Zajtrk v hotelu in nato ob 09.00 uri štart 2. etape od  Karlobaga do Šibenika. Prvi del etape nas vodi ob Jadranski magistrali mimo narodnega parka Paklenica, nato pa nekaj rahlega vzpona in preko ravani nad Zadrom v smeri Vodi in mesta Šibenik. V Šibeniku zaključimo etapo na sami »rivi«, kjer se bom tudi nastanili. Po nastanitvi prosto za sprehod po izjemno lepo ohranjenem srednjeveškem jedru, las za individualno večerjo, nočitev.

PODATKI ETAPE 2:  KARLOBAG – BENKOVAC- VODICE - ŠIBENIK
147 km in 1.190 višinskih metrov v vzponu3.DAN:  ŠIBENIK – TROGIR – SPLIT – OMIŠ – MAKARSKA

Zajtrk v hotelu. Predvidoma ob 09.00 uri sledi štart tretje etape. Današnja etapa ne bo enostavna, pot nas vodi po dokaj razgibani trasi, četudi se bomo ves čas držali obale morja. Cesta je nekoliko prometnejša. Vodi pa nas v smeri Trogirja, nato skozi samo mesto Split, nadaljujemo mimo Omiša proti rivieri Makarska, kjer se bomo proti večeru nastanili po prihodu v cilj- v Makarski. Morda bo še časa za prvi skok v morje. Prosto za počitek, individualna večerja v Makarski, nočitev.

PODATKI ETAPE 3:  ŠIBENIK – TROGIR – SPLIT – OMIŠ – MAKARSKA
143 km in 1220 višinskih metrov v vzponu4. DAN:  MAKARSKA – TUČEPI – PLOČE – OPUZEN – NEUM -  DUBROVNIK (METKOVIČ) Zajtrk v hotelu, ob predvidoma 08.30 uri pa štart četrte etape.  Današnja vožnja bo naporna, napravili bomo kar veliko vzponov in sledili Jadranski magistrali in znanim letoviškim krajem južne dalmatinske obale, preden se pot spusti v smeri Ploč, kjer nas čaka kanček ravninskega sveta ob delti reke Neretve. Etapo nadaljujemo s prehodom preko meje z Bosno in Hercegovino, v mestece Neum. Ta dan si bomo privoščili poglede na polotok Pelješac, medtem, ko bomo kolesarili  in se že spogledovali s prihodom na cilj - v čudovito mesto Dubrovnik. Po prihodu v Dubrovnik naredimo na Pilah, mestnih vratih še kako spominsko fotografijo, nato pa se »pretvorimo v pešce« in podamo v staro mestno jedro. Nekaj prostega časa, nato pa slovo od Dubrovnika in vožnja skozi Neum, v delto reke Neretve kjer se nastanimo. Individualna večerja, prenočevanje.

PODATKI ETAPE 4:  MAKARSKA – ŽIVOGOŠČE – GRADAC – PLOČE – NEUM - DUBROVNIK
162 km in 1460 višinskih metrov v vzponu5.DAN: POVRATEK KOLESARJEV: ZADAR – ZAGREB – LJUBLJANA – MARIBOR
Zajtrk v hotelu. Priprava prtljage in predvidoma ob 09.30 uri odhod proti Splitu in v smeri Slovenije. Na poti bomo napravili nekaj postankov za osvežitev, kak daljši za obed.  Po prestopu meje , pa sledi prihod v Ljubljano in Maribor v poznih večernih  urah.

CENA: 438 € /pri 15 potnikih v skupini

CENA VKLJUČUJE: Prevoz kolesarjev in opreme po programu potovanja, cestnine in parkirnine, nastanitev voznikov, nastanitev potnikov v hotelu v Karlobagu in osnovi ene nočitve z zajtrkom, nastanitev v vrhunskem mladinskem hotelu v Šibeniku na osnovi ene nočitve z zajtrkom, nastanitev v hotelu v Makarski na osnovi ene nočitve z zajtrkom, nastanitev v hotelu v Metkoviču /dolina Neretve na osnovi ene nočitve z zajtrkom (nastanitve v dvoposteljnih sobah), turistične takse po programu, spremljevalca /asistenco agencije ves čas potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov, stroške organizacije potovanja, DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: ostalih obrokov in pijače pri obrokih, stroškov nastalih po osebnih naročilih

PLAČILO: ara v višini 30% € OB REZERVACIJI. Preostalo plačilo najkasneje 15 dni pred odhodom.


ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 4,54% od celotne vrednosti potovanja

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja!

VSTOPNA MESTA: 

Maribor, parkirišče STARI MERCATOR CENTER

Celje, Mercator center , športna dvorana

oDG. ORG. bmg


REZERVIRAJ