s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 25. april 2020 REZERVIRAJ

NEPAL- HIMALAJSKE PRIPOVEDI

Raziščite bogato dediščino budistične in hindujske religije,odkrivajte in raziščite najlepše kotičke pod “krono sveta” - Himalajo.

Program
1. DAN
EVROPA – KATMANDU
Polet v Nepalsko prestolnico
Polet iz Ljubljane / bližnjega evropskega letališča preko enega izmed azijskih letališč do Katmanduja.

2. DAN
KATMANDU
večerja, nočitev
Ob prihodu v glavno mesto države Nepal prevoz do hotela. Katmandu je mesto, locirano na bregovih ob sotočjih rek Bagmati in Vishnumati, katerih naplavine so ustvarile bogato in rodovitno zemljo. Večerja v hotelu in nočitev.

3. DAN
KATMANDU – SWAYAMBHUNATH – PATAN – KATMANDU
zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku vožnja po Katmandujski dolini. Prvi postanek pri budističnem spomeniku Swayambhunath, ki se nahaja zahodno od Katmanduja na vrhu hriba. Gre za verski budistični kompleks, ki je velja za enega najbolj starejših in najbolj svetih med budističnimi mesti. Med ogledom mesta se bomo čudili in klanjali različnim svetiščem, templjem ter simbolu Bude in Budizma – stupi. Območje je pomembno za številne budiste iz severnega Nepala in Tibeta, še posebej pa za privržence nevarskega budizma. Po ogledu vožnja do Patana; starodavnega mesta Patan. Patan je bil nekoč svoje kraljestvo, ki je zavzemalo območje ob reki Bagmati, južno od Katmanduja. Mesto dan je danes znano po urbani arhitekturi nevarskega budizma. Na severni strani je več kot 1000 let star vodnjak, iz katerega še otroci vedno polnijo vodo v velike kamnite vrče. Ogledali si bomo dvorišče kraljeve palače skupaj s potopljenimi kraljevimi kopališči, ki velja za najlepšega v Nepalu. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4. DAN
KATMANDU – CHITWAN
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
Po zajtrku vožnja iz Kathmanduja do Chitwana; spektakularen nacionalni park, ki je po zaščito Unesca, slovi po najbolje ohranjenem pragozdu, znan po bogatem živalskem svetu tudi po bogatem živalskem svetu. Tu boste srečali nosoroge, slone, krokodile, pitone, jelene, čudovite obarvane ptice in če boste imeli srečo tudi kraljevega bengalskega tigra. Kosilo in večerja v hotelu v okolici nacionalenega parka. Nočitev. 5. DAN zajtrk,

5. DAN
CHITWAN
zajtrk, večerja
Dan za sprostitev in samostojno odkrivanje okolice nacionalnega parka.

6. DAN
CHITWAN – POKHARA
zajtrk, nočitev
Zajtrk v hotelu in vožnja do Pokhare, mesta, ki skriva neizmerno lepoto. Obkrožajo ga jezera in krasni razgledi na Himalajo. Ledeniška jezera, v katerih odsevajo vrhovi Himalaje so ustvarili čudovit ambient, v katerem vsak popotnik najde mir in sprostitev. Nastanitev v okolici jezer Pardi ali Baidam. Nočitev.

7. DAN
POKHARA
zajtrk, večerja, nočitev
Vstali se bomo zelo zgodaj in se odpravili na izlet do kraja Sarangkot, od koder bomo opazovali sončni vzhod and Himalajo (ob primernem vremenu). Sarangkot je zelo popularna destinacija in najvišja točka od koder se lahko opazuje sončni vzhod, čeprav v primerjavi z več tisočaki vršaci dosega le 1592m nadmorske višine. Po ogledu vožnja do hotela, zajtrk nato pa ogled mesta Pokhara. Ustavili se bomo pri ‘’hudičevih slapovih’’, o katerih kroži marsikatera legenda. Pot bomo nadaljevali še do jame Gupeshwor Gupha, svete jame v bližini hudičevih slapov. Jama ima za hindujce poseben pomen, saj so v njem odkrili simbol Šive. Nadaljevanje poti do starega Bazarja z zelo zanimivo tržnico, kjer prodajaj od blaga do kozmetike. V centru starega bazarja je tempelj Bindhyabasini Mandir, posvečen boginji Bhagawati. Ob torkih in sobotah ji romarji prinašajo bogata darila. Po ogledu povratek v hotel, večerja in nočitev.

8. DAN
POKHARA – KATMANDU
zajtrk, večerja
Po zajtrku, odjava iz hotela in vožnja nazaj do Kathmanduja. Ob prihodu nazaj tipična večerja s folklornim programom. Nočitev.

9. DAN
KATMANDU – EVROPA
Zjutraj odjava iz hotela in prevoz na letališče. Polet iz letališče preko enega izmed letališč nazaj v Evropo.

Cena vključuje

 • letalski prevoz bližnje letališče/ Ljubljana - Evropa – Katmandu - Evropa - Ljubljana/ bližnje letališče v ekonomskem razredu z letališkimi in varnostnimi pristojbinami
 • sedem polpenzionov (zajtrk in večerja) v hotelih 3*/4* (po programu)
 • vse zunanje oglede po programu
 • stroške lokalnega vodnika
 • stroške slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja


ODHODI IN CENA - od 1699,00 na osebo
17.01.2020
20.03.2020
25.04.2020
24.10.2020
19.11.2020

Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: 

 • med 10 in 14 potniki 200 €
 • med 15 in 19 potniki 150 €
 • med 20 in 24 potniki 100 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • morebitne dodatne vstopnine

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • stroški urejanja Nepalskega vizuma približno 45€
 • enoposteljna soba 350 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

Splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ