s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 25. april 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

BALTSKE DEŽELE

Obisk vseh treh baltskih prestolnic,vključen izlet v grad Trakai obisk nenavadnega Hriba kržev,možnosti izleta v Helsinke

Program
1. DAN
SLOVENIJA - GRAD TRAKAI - VILNIUS
Nočitev

Predvidoma v jutranjih urah polet z letališča JP Ljubljana preko enega od vmesnih letališč proti Vilniusu. Po pristanku se bomo podali do ene glavnih znamenitosti Litve, zgodovinskega mesteca Trakai. Znan je po čudovitem srednjeveškem dvorcu, ki stoji kar sredi jezera. Po želji notranji ogled. Nadaljevanje do Vilniusa, nastanitev v hotelu, zvečer pa prvi sprehod po centru mesta.

2. DAN
VILNIUS - HRIB KRIŽEV - RIGA
Zajtrk, nočitev

Zjutraj ogled glavnih znamenitosti Vilniusa, ki se večinoma nahajajo v enem največjih srednjeveških mestnih središč v Evropi. Baročno mestno središče je od leta 1994 uvrščeno tudi na seznam svetovne kulturne dediščine. Sprehodili se bomo do katedrale, videli ruševine spodnjega gradu, zgradbo univerze ter se povzpeli do gradu Gediminas, ki kraljuje nad mestom. Sledi odhod proti Latviji. Na poti se bomo ustavili na enem glavnih romarskih središč na Baltiku, na hribu križev oz. Kryziu Kalnisu, ki je izjemnega pomena za Litovce. Na hribu se nahaja več kot 100.000 križev vseh velikosti, ki so zanimiv motiv za fotografiranje. Nadaljevanje proti Rigi, zvečer nastanitev v hotelu.

3. DAN
RIGA IN JURMALA
Zajtrk, nočitev

Dopoldne se bomo podali na ogled starega mestnega jedra latvijske prestolnice. V njem izstopajo cerkev Sv. Petra s 70 m visokim zvonikom, na katerega se da tudi povzpeti, stolnica, ki velja za največjo na Baltiku, in mačja hiša. Sprehodili pa se bomo tudi mimo spomenika svobodi in operne hiše. Nekaj prostega časa. Popoldne se bomo odpravili na krajši izlet v bližnjo Jurmalo, ki je bilo v sovjetskih časih eno najbolj mondenih letovišč v državi, o čemer pričajo mnoge vile iz tega obdobja. Tu so nekoč letovali visoki sovjetski funkcionarji, med njimi tudi Hruščov in Brežnjev. Mestece, ki je danes največje letovišče ob Baltiku, se ponaša tudi z dolgo peščeno plažo. Nočitev v Rigi.

4. DAN
RIGA - NARODNI PARK GAUJA - TALIN
Zajtrk, nočitev

Zjutraj se bomo odpravili proti Estoniji. Na poti bomo obiskali narodni park Gauja, ki mu zaradi čudovite narave pravijo tudi latvijska Švica. Območje je znano po zanimivih srednjeveških gradovih. Ustavili se bomo gradu Turaida, nato pa nadaljevali z vožnjo do Talina. Po prihodu se bomo sprehodili po starem mestnem središču, katerega posebnost je izvrstno ohranjen stari del s starimi obzidji, cerkvami in srednjeveškimi hišami, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Povzpeli se bomo na grič Toompea, kjer stoji zanimiva katedrala Aleksandra Nevskega in od koder so čudoviti pogledi na mesto in Finski zaliv. Sledi nastanitev v hotelu.

5. DAN
TALIN ALI IZLET V HELSINKE
Zajtrk, nočitev

Prost dan za samostojne raziskovanje mesta. Predlagamo obisk predela Rocca al Mare, kjer stoji Estonski muzej na prostem (vstopnina ob doplačilu), ki je replika tipične ribiške vasice iz 18. stoletja, obiščete pa lahko tudi bližnji največji nakupovalni center v Estoniji, Rocca al Mare Shopping Centre. Po želji priporočamo izlet na bližnjo Finsko: zgodaj zjutraj se bomo s trajektom zapeljali na sosednjo Finsko (2h vožnje) in njeno prestolnico Helsinki. Sledi ogled mestnih znamenitosti kot so Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeluisov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Popoldne povratek v Talin.

6. DAN
TALIN - SLOVENIJA
Zajtrk

Še nekaj prostega časa do odhoda na letališče, od koder bomo preko enega izmed evropskih letališč poleteli proti Sloveniji.

Cena vključuje

 • letalski prevoz in letališke in varnostne pristojbine
 • pet nočitev z zajtrki v hotelih 3*
 • izlet v Trakai in Jurmalo (vstopnina za doplačilo)
 • avtobusne prevoze po programu
 • zunanje oglede
 • spremstvo in organizacijo potovanja

ODHODI IN CENA

25.04.2020-899,00 ZAGOTOVLJENO

19.05.2020-859,00

25.06.2020-899,00 ZAGOTOVLJENO

21.07.2020-899,00 ZAGOTOVLJENO

26.07.2020-899,00 ZAGOTOVLJENO

10.08., 15.08.2020-899,00 ZAGOTOVLJENO

15.09.2020-859,00

24.10.2020-899,00

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • 40 € (minimalno 25-34 potnikov)

DOPLAČILA na poti:

 • izlet v Helsinke 69 €
 • vstopnina v Trakai dvorec 7 €
 • vstopnina Turaida 5 €

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 175 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • večerje 110 € (enkrat srednjeveška večerja).

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Odhod 27.07. in 10.08.: Na odhodu posebno letalo iz Ljubljane, povratek na redni liniji. Potovanje bo potekalo v obratnem vrstnem redu.

Odhod  22.07. in 30.08.  Na odhodu redna linija, na povratku posebno letlalo direktno na Ljubljano 

Zapri program 

REZERVIRAJ