s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 24. april 2020 REZERVIRAJ

NA POTEP PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH

Vključena ena večerja na ladji,ogled vseh štirih svetovljanskih prestolnic,plovba po Baltiku

Program
1. DAN
SLOVENIJA - STOCKHOLM
Nočna plovba

Z letališča JP Ljubljana bomo v jutranjih urah preko enega od vmesnih letališč poleteli proti Stockholmu Po pristanku se bomo podali na ogled glavnih mestnih znamenitosti in se sprehodili po starem mestnem jedru, Gamlastanu - pogledali bomo menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag, ter trg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Popoldne se bomo vkrcali v kabine na ladjo in odpluli proti Helsinkom. Ladja je pravi plavajoči hotel z restavracijami, večerno zabavo z glasbo in trgovinami.

2. DAN
HELSINKI
Zajtrk, nočna plovba

V dopoldanskih urah prihod v finsko prestolnico in avtobusni ogled mestnih znamenitosti kot so Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeluisov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Prosto za potep po mestnih ulicah ali obisk živahne tržnice v pristanišču. Popoldne vkrcanje na ladjo (iste kabine) in nočna plovba proti Stockholmu.

3. DAN
STOCKHOLM
Zajtrk, nočitev

Po dopoldanskem pristanku cel dan za raziskovanje Stockholma. Predlagamo obisk polotoka Djurgarden, kjer se nahajajo nekateri najbolj znani skandinavski muzeji: muzej na prostem Skansen, Vasa z edino ohranjeno švedsko vojno ladjo iz 17. stoletja in Nordijski muzej. Ob doplačilu se lahko odpravite na enega izmed izletov z ladjico po stockholmskih kanalih. Nastanitev v hotelu v okolici Stockholma.

4. DAN
Ă–REBRO - KARLSTAD - OSLO
Zajtrk, nočitev

Zjutraj vožnja proti mestu Ă–rebro, ki je bilo v zgodovini Švedske prizorišče številnih pomembnih in prelomnih trenutkov. Mesto se ponaša s čudovitim gradom, zaznamujejo pa ga tudi zanimivo oblikovan vodni stolp, lepo urejeno staro mestno središče in številni parki. Po kratkem ogledu starega dela mesta nadaljevanje vožnje do mesta Karlstad, ki leži ob obali največjega švedskega jezera Vänern. Kratek postanek in ogled središča. Sledi vožnja po čudoviti naravi, prepredeni z jezeri in prostranimi gozdovi proti Norveški in njeni prestolnici, Oslu, kjer bomo prenočili.

5. DAN
OSLO - KOPENHAGEN
Zajtrk, večerja, nočna plovba

Dopoldne se bomo odpravili na ogled mestnih znamenitosti, kot so mestni center s kraljevo palačo, Vigelandov park, kjer je razstavljenih preko 200 bronastih in granitnih skulptur, in mestna hiša, kjer vsako leto podelijo Nobelovo nagrado za mir. Podali se bomo tudi do znamenite skakalnice Holmenkollen in ob doplačilu obiskali katerega od znanih muzejev: Vikingški muzej, Kon - Tiki ali muzej polarne ladje Fram. Popoldne vkrcanje na ladjo, večerja, nato pa nočna plovba proti Kopenhagnu

6. DAN
KOPENHAGEN - SLOVENIJA
Zajtrk

Dopoldne ogled mestnih znamenitosti: palača Cristiansborg, kjer domuje danski parlament, rezidenca kraljeve družine Amalienborg, simbol mesta - kip Male morske deklice, fontana Gefion, ki je največji mestni spomenik in hkrati vodnjak želja, sprehodili pa se bomo tudi po eni najdaljših evropskih nakupovalnih ulic do starega pristanišča Nyhavn. Zvečer prevoz na letališče in polet proti Sloveniji.

Cena vključuje

 • letalske prevoze po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • avtobusne prevoze,
 • dve nočitvi z zajtrkom in en polpenzion v 4 - posteljnih notranjih kabinah na ladjah Stockholm - Helsinki - Stockholm in Oslo - Kopenhagen,
 • dve nočitvi z zajtrkom v hotelih 3/4*,
 • zunanje oglede,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI IN CENA

24.04.2020-939,00

19-05-2020-899,00

25.06.2020-949,00

15.09.2020-939,00

24.10.2020-899,00

Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • na posameznem avtobusu med 25 in 34 potniki 50 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti (informativne cene vstopnin):

 • muzej Fram 14 €,
 • Vikingški muzej 11 €,
 • Kon - Tiki 12 €.
 • Vasa 14 €,
 • Skansen 12 €.
 • Nordijski muzej 11 €,
 • izlet z ladjico 12 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba (v kombinaciji s 4 - posteljno kabino na ladjah) 100 € - Pomembno: TO DOPLAČILO JE NA VPRAŠANJE.
 • enoposteljna kabina in soba 395 €
 • drugi tipi kabin (www.palma.si)
 • 4x večerja (1x že vključena) 159 €.

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Potniki, ki se bodo prijavili na let po 5.8. bodo do Stockholma leteli  na letih ločeno od skupine (Polet na različnih letih s skoraj identičnimi časovnicami). Vodnik jih pričaka na letališču v Stockholmu in odidejo na oglede po programu.

JP 510   13AUG  LJU-CPH           0700 0855   

SK1420 13AUG  CPH-ARN          1145 1255   

Splošni pogoji organizatorja potovanja so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ