s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 21. november 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

CARSKI ISTANBUL

Mistika Orienta v modernem mestu,Bospor v soju luči


Program
1. DAN
LJUBLJANA - ISTANBUL
nočitev
Zbor na letališču JP Ljubljana alibližnjemu letališču (v primeru poleta iz bližnjega letališča doplačilo za prevoz) in polet v Istanbul, mesto dveh celin. Lega Istanbula obiskovalcu postreže z mešanjem dveh različnih svetov, ki se kljub drugačnosti prav tu zlijeta v popolno harmonijo. Gneča, tradicija, hrup,moderno in zavidljiva zgodovina so ustvarile veliko znamenitosti in le-te vsako leto privabljajo milijone obiskovalcev s celega sveta. Po prihodu prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne se bomo z vodnikom sprehodili po centru starega dela Istanbula, do predela Beyazit in Sultanahmet. V večernem urah so minareti mošej čudovito osvetljeni in nam pričarajo pravo orientalsko pravljico.

2. DAN
ISTANBUL
zajtrk, nočitev
Dan namenjen ogledu glavnih mestnih znamenitosti (doplačilo za ogled mesta z vključenimi 3 vstopninami: Agia Sofia, Topkapi palača ter Cisterna bazilika). Sprehod do Modre mošeje s skrivnostno modro meglico in občudovanja vrednim notranjim dvoriščem s številnimi kupolami in kaskadami, nadaljujemo do cerkve Sv. Modrosti Hagia Sofia – verjetno ene največjih znamenitosti, palače Topkapi ali palače turških sultanov, saj so prav v tej palači prebivali sultani, dvorne dame, konkubine in evnuhi. Ustavili se bomo nanekdanjem Hipodromu, ki je služil konjskim dirkam, v katerih so Bizantinci izredno uživali. Cisterna bazilika ali podzemna cisterna velja za neobičajno znamenitost in še danes navdušuje s 336 marmornimi stebri. Zvečer se bomo sprehodili do največjega istanbulskega trga Taksim in vedno polne vrveža Istiklal ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali ter spoznali moderni Istanbul. Sledila bo zanimiva pešpot - čez istanbulski Montmartre mimo Galata stolpa do Galata mostu, od koder je dih jemajoč pogled na osvetljeni večerni Istanbul. Zvečer za doplačilo priporočamo obisk nočnega lokala z večerjoin tradicionalnimi plesi ter trebušnimi plesalkami, ker bomo okusili raznovrstno in okusno turško hrano ter uživali v odlični predstavi.

3. DAN
ISTANBUL
zajtrk, nočitev
Sprehodili se bomo do ene najlepših mošej Istanbula, Sulejmanove mošeje, kjer vlada posebno umirjeno vzdušje in se čas za trenutek ustavi. Sulejman Veličastni je sultan, v času katerega je Osmanski imperij doživel vrhunec. Vladar je bil tudi velik podpornik umetnikov in kulture. V bližini se nahajata tudi grobnici Sulejmana in njegove žene Hurrem. Za doplačilo priporočamokrižarjenje po Bosporju s plovbo po Bosporski ožini med Evropo in Azijo, ob razkošnih palačah sultanov in luksuznimi vilami turške elite, pod obema mostovoma nad Bosporjem. Med plovbo po ožini med Evropo in Azijo, bomo začutili, da je mesto res vez med enim in drugim kontinentom. Istanbul ponuja veliko kulturnih in turističnih znamenitosti, hkrati pa je raj za nakupovanje. Obiskali bomo Grand Bazar, eno izmed največjih znamenitosti mesta. Bazar je prava nakupovalna meka z več kot 5000 trgovinicami, s 16 vhodi in kar 82 ulic,kjer ponujajo praktično vse: od nakita keramike, preprog, zlatnine in spominkov do tekstila, torbic, plaščev in jaken, usnjene galanterije... Česte ljubitelji kave, čaja in vonja začimb boste uživali na Egipčanskem bazarju ali Bazarju začimb. Nad mešanico barv in vonjev boste naravnost navdušeni. Navdušeni bodo tudi ljubitelji slaščic, saj je izbira turškihspecialitet naravnost božanska. Vonju baklav, lokumov in raznovrstnih oreškov se bomo težko uprli. Še bolj zanimivo kot samo nakupovanje je barantanje in obred pitja čaja.


4. DAN
ISTANBUL - LJUBLJANA
zajtrk
Po zgodnjem zajtrku se bomo zapeljali po podvodnem tunelu Marmaray na azijsko stran Istanbula, kjer se bomo sprehodili mimo mošeje Mihrimah in lokalne tržnice. Nekaj časa bo tudi za samostojne potepe in turško kavo. Povratek v evropski del in odhod avtobusa na letališče, od koder bomo poleteli proti Ljubljani ali bližnjemu letališču predvidoma v popoldanskih urah.

Cena vključuje
 • letalski prevoz v Istanbul z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
 • prevoz letališče - hotel - letališče
 • 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
 • spremstvo in organizacijo potovanja
ODHODI IN CENA

21.11.2019-419,00 ZAGOTOVLJENO

06.12.2019-399,00 ZAGOTOVLJENO

14.12.2019-399,00 ZAGOTOVLJENO

20.12.2019-399,00


Doplačila
DOPLAČILO za manjšo skupino:
 • med 15 in 24 potnikov 70 €
 • med 25 in 34 potniki 40 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti

 • posamezni prevozi z metrojem ali tramvajem pribl. 1,40 € za posamezno vožnjo
 • strošek morebitnih dodatnih vstopnin

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 79 €
 • turški večer z večerjo in omejeno količino pijače 55 € (vključen prevoz)
 • ogled mesta z vstopninami in vodenje po muzejih 50 €
 • križarjenje z ladjo po Bosporju 30 €

POPUSTI ob prijavi:

 • otroci 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10%

Splošmni pogogoji organizatorja so sestavni del programa!
OOPAL

REZERVIRAJ