s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 24. april 2020 REZERVIRAJ

VARŠAVA IN BALTSKE PRESTOLNICE (LETALO)

Poljska, Litva, Latvija, Estonija, Baltske države, Talinn, Varšava, Riga, Vilnius

VARŠAVA IN BALTSKE DEŽELE - z letalom

 ...NEKAJ O BALTSKIH DEŽELAH IN DOŽIVETJIH:

Čeprav estonska prestolnica Talin ne sodi med največja mesta Baltika, ima gotovo najbolj šarmantno mestno središče,

neverjeten naravni fenomen je Kuronski polotok na litovski obali, imenovan Kurska kosa – približno 100 km dolg peščeni nasip, ki ločuje kopno od odprtega morja in mu pravijo kar Baltski biser,

ena najbolj nenavadnih znamenitosti Baltika je Hrib Križev, kjer so v 19. st. postavili prvi križ v spomin na veliki upor baltskih narodov proti Rusom. Dejanje je postalo tradicionalno in tako je danes na hribu več kot 100. 000 križev vseh velikosti,

nekoč neuradna prestolnica Baltika Riga, ki so ji pravili baltski Pariz, ima še danes eno najbolj živahnih mestnih središč na Baltiku,

narodni park Gauja je največji latvijski naravni park in ga zaradi čudovite narave pogosto imenujejo tudi latvijska Švica.ODHODI:
24.4.2020, 19.5.2020, 25.6.2020.....

CENA:  OD 769 €  (ODVISNO OD TERMINA)PROGRAM:

1. DAN
SLOVENIJA - VARŠAVA - WYSZKOW/LOMZA
nočitev

Zbirališče potnikov na letališču JP Brnik in prijava na polet iz Ljubljane v Varšavo . Po pristanku najprej avtobusni panoramski ogled cvetoče poljske prestolnice. Zapeljali se bomo po severni strani mesta, kjer se nahaja Novo mesto, del mesta s futurističnimi nebotičniki, ki spominjajo na Manhattan, nato pa se podali na raziskovanje starega mestnega jedra s številnimi mestnimi znamenitostmi pod Unescovo zaščito (zunanji ogledi). Ogledali si bomo kraljevi grad, staro jedro, park Lazienski, kjer se nahaja kip skladatelja Frederica Chopina... Vožnja proti Litvi in nastanitev na poti (kraj Wyszkow, Lomza ali okolica), nočitev.

2. DAN
POLJSKA - TRAKAI - VILNA
zajtrk, nočitev

Zjutraj nas bo pot vodila čez prostrane poljske ravnice proti Litvi. Po prestopu meje nadaljevanje do ene glavnih znamenitosti Litve, zgodovinskega mesteca Trakai, ki so ga pomagali oblikovati številni narodi in zaseda pomembno mesto v zgodovini Litve. Na področju se nahaja več kot 200 manjših jezer z večjimi in manjšimi otočki. Gotovo nas bo najbolj očaral pogled na grad Trakai, ki stoji na otoku (po želji  in doplačilo notranji ogled). Nadaljevanje do Vilne, glavnega mesta Litve. Nastanitev v hotelu, zvečer pa sprehod po mestnem središču in ogled mestnih znamenitosti, ki se nahajajo v enem največjih srednjeveških mestnih središč v Evropi. Baročno mestno središče je od leta 1994 uvrščeno tudi na seznam svetovne kulturne dediščine.

3. DAN
VILNIUS - HRIB KRIŽEV - JURMALA - RIGA
zajtrk, nočitev

Po zajtrku odhod proti Latviji. Na poti se bomo ustavili na enem glavnih romarskih središč na Baltiku, na hribu križev oz. Kryziu Kalnisu, ki je izjemnega pomena za Litovce. Na hribu se nahaja več kot 100. 000 križev vseh velikosti, ki so zanimiv motiv za fotografiranje, obiskal pa ga je tudi papež Janez Pavel II. Nadaljevanje proti Rigi, na poti pa še postanek  v Jurmali, ki je bilo v sovjetskih časih eno najbolj mondenih letovišč v državi, o čemer pričajo  mnoge vile iz tega obdobja. Tu so namreč letovali visoki sovjetski funkcionarji , med njimi tudi  Hruščov in Brežnjev. Mestece, ki je danes največje letovišče ob Baltiku pa se ponaša tudi z dolgo peščeno plažo.  Nastanitev v Rigi. Sprehod skozi mesto in ogled. V kolikor ste se odločili za paket večerij, bomo ta večer imeli tipično srednjeveško večerjo v  priznani restavraciji.

4. DAN
RIGA - NARODNI PARK GAUJA - TALIN
zajtrk, nočitev

Zjutraj se bomo odpravili proti Estoniji. Na poti bomo obiskali narodni park Gauja, ki mu zaradi čudovite narave pravijo tudi latvijska Švica. Območje je znano po zanimivih srednjeveških gradovih. Ustavili se bomo gradu Turaida (po želji in za doplačilo vstopnina za doplačilo), nato pa nadaljevali z vožnjo do Talina. Po prihodu se bomo sprehodili po starem mestnem središču, katerega posebnost je izvrstno ohranjen stari del s starimi obzidji, cerkvami in srednjeveškimi hišami, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Povzpeli se bomo na grič Toompea, kjer stoji zanimiva katedrala Aleksandra Nevskega in od koder so čudoviti pogledi na mesto in Finski zaliv. Sledi nastanitev v hotelu.

5. DAN
TALIN (IZLET V HELSINKE)
zajtrk, nočitev

Prost dan za samostojne raziskovanje mesta. Predlagamo obisk predela Rocca al Mare, kjer stoji Estonski muzej na prostem (vstopnina ob doplačilu), ki je replika tipične ribiške vasice iz 18. stoletja, obiščete pa lahko tudi bližnji največji nakupovalni center v Estoniji, Rocca al Mare Shopping Centre. Po želji priporočamo izlet na Finsko: zgodaj zjutraj se bomo s trajektom zapeljali na sosednjo Finsko (2h plovbe) in njeno prestolnico Helsinki. Sledi ogled mestnih znamenitosti kot so Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeluisov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Popoldne povratek v Talin. Prevoz do hotela.

6. DAN
TALIN - SLOVENIJA
zajtrk

Zjutraj se bomo sprehodili po starem mestnem središču, katerega posebnost je izvrstno ohranjen stari del s starimi obzidji, cerkvami in srednjeveškimi hišami, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Povzpeli se bomo na grič Toompea, kjer stoji zanimiva katedrala Aleksandra Nevskega in od koder so čudoviti pogledi na mesto in Finski zaliv. Sledi prosti čas za zadnje sprehode, nakupe ali posedanje v katerem izmed lokalov. Sledi prevoz na letališče, od koder bomo s posebnim letalom poleteli proti Ljubljani.

Cena vključuje :

letalski prevoz po programu (glej opombe)
kos prtljage na letu do  teže 20kg,
avtobusni prevoz iz Ljubljane do letališča (ob terminih ko polet ni iz Ljublajne),
letališke in varnostne pristojbine,
vse avtobusne prevoze po programu,
5x nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*,
vse zunanje oglede po programu,
slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.


Cena ne vključuje:
Izlet v HELSINKE : 69 €

Enoposteljna soba: 155 €

Doplačlilo za manjšo skupino: med 25 in 34 potniki : 40 €

5 x večerja, vključno s srednjeveško večerjo v Rigi:  110 €

Zavarovanje rizika odpovedi: 4,054% od vrednosti aranžmaja - ob prijavi.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo v agenciji ali na spletni strani www.vecertours.si

REZERVIRAJ